Jonas Karlén: ”Det syns att vi har karaktär”

Vi tog en pratstund med Jonas Karlén efter 1-0-vinsten mot Kristianstad.

Din syn på matchen, Jonas?

– Vi var inte så bra som vi brukar och det blev en spännande match. Vi når inte vår högsta nivå och har ett litet hopsnickrat lag med spelare på ovana positioner, dessutom fick Johan gå ut tidigt och det gör vi att får stuva om än mer. Det syns att vi är lite ovana, vi hamnar fel och är lite för stressade med boll, vilket gör att Kristianstad får möjlighet att äga boll på vår planhalva. Första halvlek är jämn, de skapar lite på inlägg. Efter paus har Kristianstad ännu mer boll, men öppnar sig också bakåt. Så länge det stod 0-0 var det ovisst, men vi fick hyfsad kontroll efter ledningsmålet.

Det fanns chanser på båda sidor.

– Det är ett styrkebesked att vi vinner såna här matcher. ändå Jag tycker att vi har de vassare chanserna, men de kunde blivit mål åt båda håll. På slutet stängde vi till bättre och deras backlinje fick inte rulla lika mycket. Då kändes det lugnare, det var betydligt värre i mitten på andra…

Innermittfältet led av skador och avstängningar.

– Johan P har spelat där förut, men inte så mycket den här säsongen. Johan H är helt omskolad på bara en vecka. Och vi hade löst det om inte Filip hade kunna spela heller. Killarna jobbar på och sliter, de är väldigt noga mot varandra med att det är viktigt att göra jobbet framför allt i andra, i första är vi lite släpiga. Det syns att vi har karaktär och då kan vemsomhelst spela på varje position.

Henrik Carlsson och Ricky Yarsuvat?

– Två pigga inhopp. Henrik kom in som ytter, vilket är lite ovant för honom, men gör ett fint jobb och bidrar bra. Ricky får en släpande roll bakom Emil och löser det bra. Han har några situationer där han visar sina spetsegenskaper.

Är ÖIS på väg att rycka ifrån de andra lagen nu?

– Vi tittar inte så mycket på tabellen. Vinner vi alla matcher så vinner vi också serien, så vi kör på det.


'Jonas Karlén: ”Det syns att vi har karaktär”' har en kommentar

  1. 24 augusti, 2012 @ 06:57 Chrille

    Hör väl inte till denna tråd egentligen men…: I spåren efter gaiskrisen vore det intressant med en intervju el dyl med Carlzon och/eller Jansson. Vore intressant att se hur de tänker inför framtiden och samtidigt hålla koll på dom så dom inte svävar iväg. Vi vill ju helst inte ha några nya kriser pga att folk blivit fartblinda. Ett förslag bara, jag vet att SD: s skribenter har massor att göra.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se