Fredrik Andersson efter 2-2 mot Trollhättan

Det var Fredrik Andersson som fick ansvaret att vakta målet i den mycket betydelsefulla bortamatchen mot FC Trollhättan. ÖIS brukar ha svårt för FCT och den här måndagskvällen var inget undantag, det blev 2-2 trots ett spelövertag för Lirarnas Lag. Vi pratade med Fredrik efter slutsignalen

Din syn på matchen?

– I första halvlek slarvar vi en del och kommer inte till inläggssituationer, men vi skapar ändå en del heta chanser. Vi har två ribbträffar precis innan deras 1-1 kommer (vilket är ett riktigt skitmål). Hade vi gjort 2-0, så hade det blivit en helt annan match. I andra har vi bra koll på dem i stort sett hela tiden – utom vid målet. Det är surt just nu, men denna poängen kanske visar sig bli viktig i slutändan.

Vad hände vid deras första mål?

– Det är en frispark och jag ställer fyra man i muren. Han lägger den mot min vänstra stolpe, jag tar några kliv däråt, då hoppar muren och den tar i huvudet eller på axeln på nån och går i en båge. När jag ska vända mig om så slinter jag och faller, ligger där hjälplös medan bollen går i mål.

Man kanske inte ska vara alltför besviken över 2-2?

– Nej, med tanke på hur det gått tidigare här uppe, så får man kanske säga att det är hyfsat att ta poäng. Jag tycker det är ok ändå, trots att vi ska vinna sett till målchanserna.

Lite överraskande för oss att du fick starta.

– Vi är två bra målvakter och det är fight varje vecka, som Hasse säger. Nu ville han ge mig chansen, men nu är det ny träningsvecka så vi får se vem som står mot Utsikten på måndag.

Ett bra betyg att få spela i en svår bortamatch?

– Absolut! De tidigare matcherna har ju varit mot Sleipner – 6-0 och 4-0. Det stärker en när man ser att de tror på mig, så det är väldigt skönt.


'Fredrik Andersson efter 2-2 mot Trollhättan' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se