Henrik Carlsson: ”Sånt man drömt om”

Henrik Carlssons inhopp mot Lund blev en riktig succé, med en bredsida i öppet mål efter 93 minuter, så säkrade han vinsten i den viktiga matchen.

Mål och tre poäng i seriefinalen.

– Det är fantastiskt, en riktigt skön vinst! Jag fick ju också göra 2-0-målet, så då känns det extra bra.

Berätta om målet

– Emil passar mig och jag får öppet mål, så det var bara att lägga in den. Ett av mina enklare mål, men mål är mål.

Hur glad blev du?

– Nästan lite för glad, men så är det när man gör sitt första mål. Det kan inte bli bättre, sånt man drömt om sedan man var liten.

Vad säger du annars om matchen?

– Tycker det var en jämn tillställning  med två bra lag. Vi kontrollerar matchen och det kändes ganksa lugnt hela tiden. Lite nervöst i början, men efter Oskars mål, så lättade det.

Så blev det dags för dig.

– Jag började värma efter 75 minuter och bytte in i 85:e. Man har fått komma in några matcher och springa på slutet, så meningen var att jag skulle stressa Lund lite. Vi pressar dem högt upp, så det är bra att ha mycket energi och kunna springa.

Vem är Henrik Carlsson?

– Jag har spelat fotboll ända sedan jag var liten. Började i Näset, sedan blev det V Frölunda och GAIS – men efter tre år blev det ÖIS, som jag hållt på hela tiden. För en månad sen, tog jag steget upp i A-truppen och redan fått göra några matcher, så det känns bara bra. Mot Kristianstad fick jag spela 30 minuter, det är kul att få visa vad man går för och inte bara göra korta inhopp.

Varför höll du på ÖIS?

– Pappa har alltid varit ÖIS:are och tog med mig på matcherna på Gamla Ullevi från jag var fyra, sedan dess har ÖIS varit laget i mitt hjärta.

Och nu är du i A-laget.

– Det är därför som man spelar för ÖIS, en klubb som tar upp sina talanger. Det går bra när man gör det också, så hoppas man kan fortsätta med et.

Hur ska du få mer speltid?

– Jag får växa in i rollen, nån gång kommer chansen och då får man ta den. Det här var också ett bra sätt att visa att jag vill vara med.

Din bror spelar också för ÖIS.

– Ja, Daniel är två år äldre och innermittfältare. Han är duktig, så jag hoppas han kommer upp snart också.


'Henrik Carlsson: ”Sånt man drömt om”' har en kommentar

  1. 4 september, 2012 @ 15:50 Christian Börjesson

    Eminent intervju! Bugar och bockar.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se