Jonas Karlén efter 5-1 mot Utsiken

Sambadefensiv ställde några frågor till Jonas Karlén efter den övertygande 5-1-vinsten över Utsikten.

Det blev en ny storseger för ÖIS.

– Framför allt är det en bra inramning. mycket folk som är här trots vädret och det blir en härlig stämning. Inledningen var jämn, Utsikten visade bra attityd och  kom upp i en del farliga lägen, när vi inte var riktigt skärpta. När vi får våra mål (och det är bra mål), så kan vi ta över matchen och vinna ganska enkelt. Vi hade lite problem att behålla bollen, vi slog bort den onödigt en del gånger och spelet blev lite böljande under första. Efter paus slarvade vi lite, vi höll inte disciplinen på det sättet som vi vill, men sett till hela matchen är det bra att vinna med 5-1.

Utsikten var annars en ribbträff från att ta ledningen.

– Ja, inledningen var jämn, sett till både spel och målchanser.

Våra mål liknade varandra en del.

– Ja, låga inspel där vi stormar fram, så det blev många lika mål. Det är inget vi har gått in för utan mest en slump att det blir så här just idag, men framför allt är det alert av Jakob som ligger bakom tre eller fyra av målen att hitta den passningen.

Är det ett lyxproblem att kunna ha ”startspelare” på bänken?

– Vi har många spelare som konkurerar om platser, det visar sig idag när vi hade tre nya spelare i startelvan och de gjorde det jättebra, så det är bara en styrka för oss att vi har så många att välja bland.

Hur tar man alltid ut rätt spelare?

– Vi ser det inte riktigt så, utan tar ut de som vi tror gör bästa insatsen för dagen.

Nästa omgång väntar Norrby, ännu ett bottenlag.

– Ny match, då ska vi vara lika bra om inte bättre. Det gäller att vi fortsätter ta jobbet, bidra med inställning, fortsätter att vara offensiva och inte slå av på takten.


'Jonas Karlén efter 5-1 mot Utsiken' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se