Robin Jonsson: ”Nu har jag hamnat rätt igen”

Robin Jonsson har tillsammans med David Leinar styrt mittförsvaret under hela säsongen och starkt bidragit till att ÖIS endast släppt in 16 mål på 22 matcher. Vi fick även en liten pratstund med honom.

Tre poäng och ett litet steg närmare Superettan.

– Första var lite halvknackig, vi kom inte rätt i pressen, vilket gör att hela laget kommer på mellanhand. I halvtid går vi in och bestämmer oss för att gå hårdare in i pressen och i andra är det klasskillnad, då visar vi verkligen att vi är ett bra lag.

Det var verkligen tvunget att vinna idag.

– Det blir ju så att man sneglar på tabellen, samtidigt visar det också att vi har bra moral och klarar av det. Det är extra skönt att vinna när våra konkurrenter har gjort samma sak.

Två segrar till kan räcka.

– Vi tar en match i taget och fokuserar på att vinna, vi kan inte gå och räkna poäng. Nu vinner Lund och Oddevold alla sina matcher och då får vi se till att göra detsamma, då blir det kanonbra.

Förra säsongen gjorde du en utflykt till Ljungskile.

– Det var ju sånt kaos i ÖIS då och Ljungskile kom med ett erbjudande, en bra deal. Jag fick spela i Superettan, en plats i starelvan och kunde bo kvar i Göteborg, så för tillfället var det det bästa. I efterhand kan man kanske säga vad man vill. Det var ju inte så jättebra ekonomiskt där heller, men nu har jag hamnat rätt igen.

Blev du en bättre spelare där?

– Jag har lärt mig tjonga i alla fall.

Och det kunde du inte innan?

– De spelar ju en annan typ av fotboll i Ljungskile som de är kända för, lite mer fysiskt och det kanske inte passar mig så bra – så det var nog inga stora framsteg där.

Du gör en väldigt bra säsong 2012.

– Det går bra för hela laget och då är det enkelt att spela, sedan får man tänka på att det är en division lägre.

Stor skillnad mot Superettan?

– Det är en viss skillnad på kvalitet, sedan är det inte bara att gå in och vinna utan man måste hela tiden vara på topp också, men det är rätt stor skillnad på forwards.

Man har råd med små misstag?

– Vi märkte ju det när vi gick upp i Allsvenskan, släppte vi till ett läge, så small det direkt. Det är samma här, inte lika stor skärpa på anfallarna generellt.


'Robin Jonsson: ”Nu har jag hamnat rätt igen”' har en kommentar

  1. 2 oktober, 2012 @ 21:16 Anonym

    Ja där hade vi riktigt tur, och det har varit en sjutton så kul säsong, med få insläppta mål. Robin kom in direkt med stabilitet i laget i träningsmatcherna som om han aldrig varit ifrån Öis .

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se