Målvaktsfrågan till hälften löst

Sedan säsongsslutet har det varit väldigt lite prat kring målvaktsfrågan – trots det prekära läget med både Peter Abrahamsson och Fredrik Andersson med utgående kontrakt. Ville det sig illa kanske ingen skulle stanna kvar. Vad skulle ÖIS med Kent Carlzon i spetsen göra då?

Nu kan vi lugna ned oss några kilo. Ta ett glas julmust, en lussebulle och invänta julkalendern.

För under kvällen offentliggjorde ÖIS någonting mycket glädjande just kring målvakterna – Peter Abrahamsson har satt sin underskrift på papperet vilket betyder att han är och förblir Öisare i åtminstone två säsonger framöver. Under den intervju som Sambadefensiv genomförde med sportchef Kent Carlzon i november månad yttrade Kent sig just om viljan om att behålla både Peter och Fredrik framöver. Något som han alltså – åtminstone till 50 % – nu har lyckats med. Och det är inte att överdriva att dra en lättnande suck, slå några kullerbyttor och jubla för det faktum. Utan tvekan kommer ÖIS burväktare under Superettasäsongen bära en oerhört viktig roll för utgången av säsongen. I alla fall är det en inte alltför vild gissning om man ser på det nyktern så här på förhand. Det är ingen högoddsare att ÖIS kommer få slita för varje poäng (något annat vore dumdristigt att tro, första året är alltid tufft för nyuppflyttade) och det blir således ingen hög utdelning att spela på att det kommer osa ganska hett kring den rödblå buren från och till. Med all sannolikhet i större utsträckning än vad det har gjort under 2012 års matcher i alla fall.

Med mindre än månaden kvar tills dess att fotbollssäsongen drar igång på Öisgården igen finns det däremot betydligt mycket mer jobb för Kent Carlzon att göra. I många fall är det fortfarande osäkert – även om det har anslutit tre nya spelare, en ny ledare, och därpå David Leinars och nu Peter Abrahamssons nyskriva kontrakt. Framförallt är det stora frågetecken kring det lite äldre gardet. För tillfället finns det ingen med kontrakt som har högerbacksspelet i bakhuvudet, i mittförsvaret väntar vi fortfarande på någon form av utlåtande kring Robin Jonsson och vad som nyförhandlats där, på mittfältet råder det tvivel kring Tommy Lycén och David Björkeryd. Och hur blir det med Markus Anderberg? Kontraktet har löpt ut – men vågar ÖIS satsa vidare? Eller är det för riskabelt sett till skadehistoriken? Går han samma öde till mötes som Johan Pettersson, måntro? Och Alexander Jeremejeff? Lyckas de mixtra ihop något som passar båda parter bra eller går det mot ett adjö?

Frågetecknen är många. Men i kväll har åtminstone ett rätats ut. Peter Abrahamsson blir kvar i ÖIS fram till 2014. En mycket välkommen tionde-december-present!


'Målvaktsfrågan till hälften löst' have 7 comments

  1. 10 december, 2012 @ 19:00 DJ-CJ

    Oerhört skönt att Abris kritat på nytt kontrakt!! En superviktig kugge för stabiliteten i laget! Dessutom verkar han vara en god stämningshöjare, vilket inte minst märktes på lagfesten efter avancemanget!

    Svara

  2. 10 december, 2012 @ 19:14 steffe_öis

    Anderberg har väl kontrakt även 2013, åtminstone står det så på http://www.fotbolltransfers.com

    Svara

    • 10 december, 2012 @ 19:15 Christian Börjesson

      Den uppgiften stämmer inte. Hans kontrakt ströps i samband med konkursen och efter den kritade han på ett nytt tvåårskontrakt som nu har löpt ut.

  3. 10 december, 2012 @ 19:15 Lj

    Återigen ett bra jobb av Kent. Oerhört glädjande.
    Känns som om alla viktiga kuggar faller på plats.

    Svara

  4. 10 december, 2012 @ 19:50 Anonym

    Drog en lättnads suck. Gott Peter.

    Svara

  5. 11 december, 2012 @ 11:30 Ytterell e Gigant!

    YES!!!

    Svara

  6. 12 december, 2012 @ 19:04 Richard

    6 Spelare klara, vi vinner Superettan med 6 spelare!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se