Jonas Karlén: ”Vi ligger väl framme”

Jonas Karlén ger sin syn på GAIS-matchen och berättar om läget.

1-0 mot GAIS, vad säger du?

– Bra match, härlig match. Gott med mycket publik, de hörs och det är en härlig inramning. Vi gör också en bra match fotbollsmässigt och visar gott engagemang.

Första halvlek var väldigt bra?

– Första 20-25, så äger vi matchen, men efter det får GAIS ha lite för mycket boll. Vi är ändå det klart bättre laget.

Vilka detaljer tittade du på i kväll?

– Att vårt försvarsspel och anfallsspel sitter, det vi tränat på. Vi har tryckt mycket på försvarsspelet de här första matcher och sett till att vi är tajta och styr varandra på ett bra sätt, så de inte får spela igenom oss. Just den saken pratade vi en del om i pausen, de vill gärna det och fick göra det i slutet av första. Sedan har vi börjat tittat på anfallsspelet, samarbetet och utgångspositioner.

Vilka positioner?

– Hur vi vill ställa upp framför allt när innerback har boll, hur ytterbackar och innermittfältare ska bete sig. Nu blev det inte så mycket ordnat spel i första, men efter paus tycker jag att vi fick föra boll lite mer, styra och ställa.

Det här ska gnuggas hela säsongen?

– Ja, men vi bör vara hyfsat klara till Svenska Cupen, men framför allt till premiären mot Falkenberg. Vi ska bli allt bättre under säsong, men vi ligger väl framme just nu.

Bättre än väntat?

– Nja, vi står upp som vi ska, vi har en bra balans mellan engagemang och energi, men även att vi gör saker på rätt sätt som att spela bollen och försvara oss. Det är lätt hänt att det blir för mycket av det ena.


'Jonas Karlén: ”Vi ligger väl framme”' har en kommentar

  1. 14 februari, 2013 @ 19:17 Sektion LM

    Återigen en kanonintervju. Stort tack! Karlén ger ett väldigt bra intryck också. När var det så här skönt senast att vara Öisare?!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se