Christofer Bengtsson: ”En seger värd mer än tre poäng”

Christofer Bengtsson bidrog från högerbacken till årets första vinst.

1-0 mot Brage, vad vill du säga?

– Fantastiskt viktig och skön seger. Vi vet innan att vi har noll poäng med oss, man ska inte spekulera, men ännu en förlust hade kunnat sätta sig mentalt och då hade det kunnat gå fort i fel våg. Den här matchen gav tre poäng, men är mycket mer värd än så för oss!

Som spelare får man inte bli negativ?

– Absolut inte, man måste tro på det man gör. Ser vi på de matcher vi spelat, så leder Falkenberg serien med full pott och Assyriska har inte förlorat en hemmapremiär på åratal. Vi ska inte ta bort deras insatser, men vi är inte nöjda med vad vi presterat, vi vet att vi kan så mycket bättre.

Det kändes säkert bakåt?

– Jag tycker inte Brage kommer till många chanser. De kör mycket långboll- och inläggsspel, så visst blir det dueller och halvchanser, men i det stora hela är det en rättvis seger för oss.

Du var inte lika offensiv idag?

– Det var planerat, taktiken var att Ricky skulle gå extremt offensivt från sin ytterposition, jag skulle hålla mig lite kyligare och bevaka, därav att jag inte fyllde på lika mycket som vanligt.

Du fick blommor innan matchen.

– Det var hedersamt att bli uppvaktad. 100 matcher betyder en lång och trogen tjänst för ÖIS och jag tror det är viktigt för ÖIS att ha spelare med rutin. Det var nära att det började blåsa efter två förluster och då är det bra att ha spelare som sprider lugnet till de yngre.

ÖIS har det överlägset yngsta laget i serien.

– Det säger en hel del, kul att vi satsar ungt och vi har mycket framtid här, men man får inte glömma stötte(s)pelarna och det rutinerade gardet. Vi har bara två killar över 30, Leinar och jag, sedan har Peter också mycket erfarenhet.

ÖIS har också små resurser.

– Det är bara att vända allt negativt till positivt. ÖIS har varit en förening som haft resurser och kanske utnyttjat dem på fel sätt. Då gick vi på en smäll, men stålbadet svetsade samman gruppen och vi fick börja om på noll med två år i Söderettan. Nu har vi hämtat kraft och det finns mer tanke bakom satsningen.

Ett stort lyft att få tillhöra elitfotbollen igen?

– Det är en jättestor skillnad! Det finns inte så många namnkunniga lag och spelare i Söderettan, medan den här serien är ett getingbo med många lag med rutin från Allsvenskan. Det är också stort intresse för Superettan med TV-sända matcher, så det är ett jättesteg från Söderettan.


'Christofer Bengtsson: ”En seger värd mer än tre poäng”' have 4 comments

  1. 23 april, 2013 @ 11:20 Anonym

    Bengtsson gjorde en grym match! Av den här intervjun framgår ju också att Ricky hade direktiv att ha ett mer offensivt utgångsläge för dem som klagat på hans defensiv. Därmed inte sagt att han är en naturligt kantspelare, utan han ska spela med Emil på topp.

    Svara

    • 23 april, 2013 @ 13:18 Daniel K

      Ricky måste jobba på bollmottagningarna. Blev förvånad att han var kvar när andra halvlek startade. Sedan va han klart bättre i andra, så..!

  2. 23 april, 2013 @ 15:50 Anton

    Så oerhört bra intervjuer, Tomas! Sluta aldrig!

    Svara

  3. 23 april, 2013 @ 17:48 JD

    Instämmer: tack som fan för intervjuerna!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se