Hans Prytz: ”Segrar förtjänar man”

Vi tog också en pratstund med Hans Prytz efter matchen.

Sambadefensiv gratulerar till första vinsten i Superettan.

– Tack så mycket!

Beskriv matchen.

– En match där vi bjuder upp på ett helt annat sätt än i de två första, vi tar för oss i både försvars- och anfallsspel och det är stor skillnad på vår insats idag.

Varför har det inte varit så här innan?

– Vi är nya och behöver lära oss, vi har också dragit nyttiga lärdomar av de två första omgångarna. Det innebär att vi måste ha huvudet med oss, men också ett jättestort hjärta. Det har vi idag och det tycker jag är jättebra.

Det hände nåt efter 15-20 i första?

– Absolut, det biter för oss när vi går upp högt i press med mycket folk. Vi vinner boll och skapar chanser på det, då får vi mer kraft och det innebär att vi orkar stå högt.

Superettan innebär tufft motstånd?

– Vi får lära oss nivån, det kommer vi att fortsätta med undan för undan. Att veta vad som krävs är det viktigaste av allt, att veta vilken insats man måste göra varje vecka.

Hur viktig var segern?

– Det är tre poäng och poäng måste vi ha, så det var jätteviktigt. I slutändan ska vi skrapa ihop tillräckligt, för vi vill vara med och leka på den här nivån.

Det hade varit tufft att åka till Landskrona med tre förluster?

– Det är roligare att åka dit på söndag och ha den här vinsten i ryggen.

Självförtroendet?

– Det växer också, ju mer varma i kläderna vi blir och ju mer hemma vi känner oss i det här sammanhanget, så får vi mer självförtroende och blir bättre undan för undan, det talar för oss.

Har du varit orolig?

– Vi tror på det vi gör. Vi har samma uppställning som innan, vi skiftar bara på nån enstaka position. Vi tror på idén och killarna, det är inget konstigt med det, sedan är det självklart att man behöver framgång. Det är som jag säger; Segrar förtjänar man och självförtroende jobbar man sig till. det skaffar man genom att våga spela och jobba hårt – och det gör vi.


'Hans Prytz: ”Segrar förtjänar man”' have 13 comments

  1. 23 april, 2013 @ 07:22 Mackarinho

    Det var det värsta jag vart med om att försöka följa matchen på nätet från en restaurang… helt värdelöst. Men så j-vla gött med vinst. Kan någon ge en rapport om hur Ricky gick in i laget och hur det såg ut och fungerade?

    Svara

    • 23 april, 2013 @ 08:38 D

      Ricky var riktigt giftig offensivt, med bra bollbehandling, löpningar och passningsspel, samt ett enormt jobb för laget.

      Brister däremot i positionsspelet defensivt och ligger efter vilket gav lite för stora ytor för Tauer och deras ytter, framför allt i första halvlek.

      Överlag bra, och jag vill se han på plan i nästa match också. Han överglänste helt klart Ohlsson på andra kanten som är pigg, men som överarbetar situationerna.

    • 23 april, 2013 @ 09:00 Anonym

      Jamen spela Ricky på topp då så är ju problemet löst. Oskar gör ju ingen glad för närvarande.

    • 23 april, 2013 @ 16:45 ZonDa

      Han har visat att han kan bättre än så här, vad jag vet leder han skytteligan i svenska cupen. Det gäller att ge spelare, speciellt unga sådana förtroende och inte bänka de så fort det går emot lite.

    • 23 april, 2013 @ 17:51 JD

      +1

    • 23 april, 2013 @ 19:23 Anonym

      Vi har unga spelare på bänken också. Ska de känna att det krävs ett benbrott i startelvan för att de ska få förtroende? Ricky på topp från start tack.

    • 23 april, 2013 @ 15:39 P

      Ricky är alldeles för vek i närkampsspelet, går i med ryggen först hela tiden och vinner aldrig en nickduell. Tycker inte han håller måttet och att Jacob Ericsson bör få starta mot landskrona.

    • 23 april, 2013 @ 18:11 Anonym

      +1

    • 23 april, 2013 @ 19:26 Jakobilandslagetom3år

      Johan Hedman är för mig given på den positionen. Innan han stukade foten var han vår sammantaget bästa spelare under försäsongen. Han är smart, teknisk, kan hålla i bollen och har ett fint passningsspel samtidigt som han har näsa för mål. Rätt säker på att han tar tillbaka platsen när han är tillbaka i full form. Ricky var visserligen helt ok igår, men spelar generellt lite för nätt utan att vinna mark.

    • 24 april, 2013 @ 09:21 Sektion LM

      +1

    • 24 april, 2013 @ 11:28 Lanslarke

      Magkänslan säger Holländer mot BoIS. Mest för att han verkar vara en favorit hos Prytzan. Magkänsla i andra hand med andra ord.
      Om nu Hedman var kapten i B-laget i år, känns han inte jätteaktuell för A-laget. Eller är det jag som övertolkar signalerna? Jag menar, kapten i B-laget blir man väl för att man förväntas hålla till där mycket.

    • 24 april, 2013 @ 11:50 Christian Börjesson

      Nja, känns som att du övervärderar betydelsen av att bära bindeln i U21-laget. Får jag gissa så är det snarare omvänt – att Hedman får bära den för att han har utvecklat ledaregenskaper som han sedan kan föra med sig till a-truppen. Att vara bänkad i U21 däremot, det kanske ger några (mindre roliga) signaler…

      Det känns som ett öppet race mellan Holländer, Ericsson, Yarsuvat och Hedman. Tyvärr är det svårt att få någon bild över hur FH och JH skötte sig mot J-Södra i går, men kommande träningsvecka kommer förmodligen avgöra. Gäller dock att se lite långsiktigt. Det optimala hade varit att kunna ställa samma elva på benen mot Dif som den som kommer starta mot BoIS.

    • 24 april, 2013 @ 14:59 Ytterell e Gigant!

      Tror precis som Christian. Hedman var ju lagkapten även i träningsmatchen mot Falkenberg.
      Även då med en B-betonad startuppställning förvisso, men inte desto mindre så är jag helt säker på att Prytz ser ledaregenskaper hos Hedman!
      Så när han kommer i full form så misstänker jag att han snyter en av yttermittfältsplatserna!
      (eller en anfallsplats, han är ju ”egentligen” anfallare!!!)


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se