Johan Hedman: ”Som en smäll på käften”

Vi pratade med Johan Hedman efter 0-1-förlusten mot GAIS.

 

Kommentar till ditt första derby i Superettan?

– Det är j-t surt att vi torskade. Vi kämpade och jobbade, men vi kommer inte upp i standard i första halvlek, sedan får de ett sent mål och vi får en utvisning direkt efteråt, som en smäll på käften. Vi gör vårt bästa i andra, men det är svårt med en man mindre. Vi har några chanser och en bra forcering på slutet, där vi får in många bollar i straffområdet. Studsar den rätt så gör vi mål, nu studsade den fel.

Det smällde på en del?

– Så ska det vara när det är derby. Det hör till, men det var tyvärr GAIS som ofta gick vinnande ur de striderna. Vi kommer in i matchen efter hand, men de var mer på tå från början.

ÖIS gjorde 1-0 trodde vi.

– Jag var helt säker på att det var mål. Vi har snackat efteråt och det är möjligt att Emil är offside och stör. Det känns konstigt om Sebastian skulle varit offside, men jag kan inte säga om det var rätt eller fel.

Sedan tar GAIS ledningen i stället.

– Jag ser inte situationen, men tror att det Johan Lundgren som blir fälld när han springer tillbaka. Jag var helt säker på att vi skulle få frispark.

Det var tydligen en offsidebedömning de diskuterade.

– Hmmm, det är ju domaren som har sista ordet…

Du själv spelade  innermittfält.

– Ja, jag fick spela där i stället för Jakob. Det kändes som om jag inte kom in i matchen i början, vi fick jaga mycket och det var som man kom fel. Vi hade sagt att vi skulle ligga högt, men de smög in bakom oss och vi var tvungna att komma ner. Då blev det svårt och vi hamnade i ett mellanläge, vi jagade och vi jagade ofta fel. I andra hade vi tre innermittfältare och då fick vi mer boll, samtidigt som GAIS backade hem lite. Vi kunde bygga mer nerifrån och jag kom in mer i spelet. Jag går in gör mitt bästa när jag vikarierar för Jakob, men hoppas han är tillbaka snart.

Och då får du flytta på dig?

– Jag hoppas att det är styrka att man kan spela på flera positioner, vi har en ganska tunn trupp och det behövs.

Jönköping väntar på måndag.

– Vi får gräma oss ett dygn till träningen i morgon, sedan får vi ladda om och lägga fokus på¨nästa match.


'Johan Hedman: ”Som en smäll på käften”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se