Marcus Lantz: ”Det känns bittert”

Marcus Lantz tog plats på ÖIS-bänken, när Hans Prytz var avstängd. Sambadefensiv tog ett litet snack med honom efter derbyförlusten mot GAIS.

Kommentar till matchen?

– Det är alltid surt att förlora, vi känner att det är många saker som går emot oss, så det är tungt.

Det mesta gick emot.

– Det känns extra bittert såhär i efterhand, när man blir bestulen på ett eller två mål. Det är förmodligen inte är offside vårt mål och Emil får ett gult kort när han rullar in bollen och det heller inte är offside. Det synd om killarna som lägger ner ett fruktansvärt jobb, det är synd om dem.

Ni behöll ändå fattningen på bänken?

– Vi får försöka vara lugna för att få ut de budskapen vi vill. Det lönar sig inte att vara alltför aggressiv utan det gäller att ta kloka beslut när det börjar hetta till och vi gjorde ett tappert försök att få in en kvittering.

Hur såg matchplanen ut?

– Hans Prytz hade lagt upp taktiken innan och vi följde den. Sedan hade vi inte räknar med att vara 10 man i andra, så vi fick ändra en del där och det var nära att det räckte till en poäng.

Det kunde blivit 1-1.

– Med lite flyt hade det blivit det ja…

Du ”ersatte” Hans Prytz på bänken.

– Vi måste hjälpas åt och göra det som är bäst för laget. Klart att det är annorlunda att sitta på bänken än på läktaren, men det var en kul erfarenhet.

Emil är avstängd nästa match.

– Vi har bra spelare, de på bänken och utanför truppen ser sin chans att få speltid och visa vad de går för. Det är alltid tråkigt när inte alla är till förfogande, därmed inte sagt att de som kommer in inte gör det lika bra. Vi har en bra trupp och litar till 100% på att de som kommer in gör ett bra jobb.

Stor revanschlust?

– Det är alltid tufft att förlora och man vill spela match så fort som möjlig, särskilt efter en sån här match när mycket studsade emot oss.

Det här var kanske årets match för en ÖIS-supporter.

– Visst är det så. det var en viktig match och vi hade inget hellre än vunnit idag. Vi får bryta ihop nu och ta nya tag.


'Marcus Lantz: ”Det känns bittert”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se