Kent Carlzon sammanfattar vårsäsongen

Kent Carlzon började sin första sejour i ÖIS 1980, sedan november är han tillbaka, nu  i rollen som sportchef och Sambadefensiv fick ett öppethjärtigt samtal med honom, där han berättar om läget i Sällskapet.

Halva serien är snart avklarad, vad säger du?

– Det är ungerfär som förväntat. Vi kommer att ha en sån här säsong som vi har med tanke på vår ekonomi, vi har antagligen den lägsta spelarbudgeten i Superettan och även om man har en förhoppning om att skaffa bra spelare för billiga pengar, så har vi bara totalt fyra stycken (nu när Hannes kommit med) som har spelat på den här nivån tidigare.

Hur svårt har det varit att värva med den budgeten?

– Man kan ta Drugge i GAIS, där vi hade snack med Häcken och var med upp till 30 000, men kunde inte mer. Just nu hade kanske Drugge varit en tillgång, men vi hade inte råd. Vi hade också en policy angående Björkeryd, som tackade nej till vårt erbjudande och valde att gå vidare. Klubben är alltid viktigare än en individuell spelare, det är därför vi har det som vi har det.

Kommer det in nya spelare under sommaren?

– Ja, det tror jag.

Position, svenska, etablerade?

– Jag kan inget säga, det är bara spekulationer, men vi tittar i första hand på spelare i Sverige, som vi känner till.

Hur viktigt är det att vi klarar oss kvar?

– Det är jätteviktigt, det är målet! Vi visste om att det nog skulle bli så här och försöker få ut optimalt av truppen. Vi hade en bra försäsong och nu kanske folk inte riktigt förstår vad som hänt. Frågan man ska ställa sig i stället är hur kunde vi vara så bra mot AIK, det är ungefär den kvaliteten vi förväntar oss. Det är också en väldigt jämn serie, om vi fått in straffen och vunnit över Värnamo, så hade vi varit 8:a i tabellen.

Många hade höga förväntningar efter det framgångsrika cupspelet.

– Det är en oerhörd skillnad att spela mot AIK och en seriematch. Här är det frågan om poäng, du tittar på tabellen, det är risk och ångest.

Skador, varningar, utvisningar?

– Spelarna måste lära sig att hålla tyst i diskussioner med domaren, vi har alldeles för många gula kort där. Sedan har vi för tunn trupp för att tåla
avstängningar och skador, då blir det så här.

Hur tuff är din arbetssituation?

– Pressen är hård, man känner ingen glädje när vi vinner utan bara en lättnad. Alla som jobbar här är under en väldig press och så ska det vara, vi är medvetna om det.

Det låter inget vidare?

– Optimalt skulle vara om vi kom upp i tabellen, ju fler poöng vi tar, desto större glädje kan man känna.

Vad kan vi förvänta oss av hösten?

– Ungefär som nu, en pärs varje gång.

Och klättring uppåt i tabellen?

– Ja, det kommer vi säkert att göra.

Vad är din viktigaste uppgift just nu?

– Se till att spelare och tränare har det bra.

Hur gör man det?

– Skapa resurser, det är hela klubben och inte bara några personer som har ett ansvar. Det gäller att vi håller ihop, tror på det här och jobbar bra tillsammans.


'Kent Carlzon sammanfattar vårsäsongen' have 16 comments

  1. 22 juni, 2013 @ 12:35 MBE

    Gillar vad Kent säger. Tycker om att se att klubben ser nyktert på lagets prestationer och skyndar långsamt. Jag tror på det här. Vi skall ha 4 lag bakom oss när allt summeras i höst.

    Svara

    • 22 juni, 2013 @ 14:14 Krilliano

      Hoppas verkligen du har rätt. Det skulle vara fint med seger mot Ljungskile så lite ro kan infinna sig. Tycker det ser mer ut som vi är på neråt i tabellen. Sommaruppehållet måste bli bra.

  2. 22 juni, 2013 @ 14:12 Cyban

    Vad ger gais Drugge för lön då, 50 000, 70 000?

    Svara

    • 22 juni, 2013 @ 14:22 Jacko

      Skulle gissa på någonstans mellan 40k och 50k. Dock så har även Drugge tränaruppgifter i GAIS utöver sin spelarroll.

    • 22 juni, 2013 @ 18:45 Christian Börjesson

      Svårt att säga, men man skall veta att Gais har fyra miljoner mer i spelarbudget än vad ÖIS har. Det är en hel del, det.

  3. 22 juni, 2013 @ 14:15 Krilliano

    Ja.. Det där är intressant. Men 30 papp för drugge men inte en spänn på Seb? Hmm.
    Känns lite tråkigt.

    Svara

    • 22 juni, 2013 @ 14:21 Jacko

      Reagerade på detta också. För 30k/månad hade säkert Seb kunnat spela vidare i ÖIS. Eller så hade man kanske kunnat säkrat både Robin och David. Helt klart lite märkligt att ”man var med upp till 30″ på Drugge.

      Hur som haver, fokus på att få in en till ytter nu!

    • 22 juni, 2013 @ 14:50 Anonym

      Seb pallade ju inte att träna 5-7 ggr/vecka. 30k hade inte löst det. Just nu (och förmodligen framöver) så är hans nivå div 1S.

    • 22 juni, 2013 @ 15:57 Jacko

      Saken var väl den att Seb inte pallade all träning + heltidsjobb + familjelivet. Med en större ersättning från ÖIS hade han kanske kunnat nöja sig med deltidsjobb på banken…

    • 22 juni, 2013 @ 17:47 Krilliano

      Så uppfattade jag det också. Och det kan man förstå.

    • 22 juni, 2013 @ 18:47 Christian Börjesson

      Eventuellt får du som du vill angående en yttermittfältare. Ermal Hajdari spelar som bekant ute till vänster. Men är han bättre än det vi redan har? Svårt att säga utan att ha sett honom i aktion – men han kommer trots allt från ettan även han.

    • 23 juni, 2013 @ 00:44 Jacko

      Ett spännande namn men tveksamt om det är tillräckligt intressant i nuläget. Frågan är om inte en lite äldre spelare vore den rätta vägen att gå. Någon som sitter fast på bänken i Allsvenskan och vill ha speltid under hösten.

      Ett annat namn är Andrés Vasquez som lämnat Häcken. Troligen vill han tjäna mer pengar på sin fotboll men om han vill boosta sin karriär inför nästa säsong så vore ÖIS ett bra alternativ. Han bor redan i staden och lär ha fina möjligheter till speltid här.

      Helst hade man sett långsiktiga lösningar men det kan nog bli svårt. Lån eller korta kontrakt är troligen vägen att gå.

    • 23 juni, 2013 @ 02:41 Christian Börjesson

      Jo. Jag är med dig där. Någon med rutin som kan inbringa tro i det man gör även när det går tungt. Framför allt är det så oerhört viktigt att ha varit med om spel på nivån förr. Kanske är det lite tunt att enbart fyra stycken kan stoltsera med detta (Peter, David, Christofer och Hannes).

  4. 22 juni, 2013 @ 18:19 Ken Bates

    Bra skrivet Tomas Levin!

    Svara

  5. 22 juni, 2013 @ 21:47 Nikh

    Helt rätt i vikten av att ha en ekonomi i balans men förstår ändå inte varför vi, Öis, ska ha den lägsta spelarbudgeten i serien. Att vi inte lyckas skapa mer ekonomiska resurser för A-truppen än tex. lag som Värnamo, Ängelholm är för mig märkligt. Eller chansar så många lag med ekonomin,,,Det kostar mycket att åka ur Superettan…

    Svara

    • 23 juni, 2013 @ 00:36 Jacko

      Ängelholm och Ljungskile är klubbar som brottas med dålig ekonomi. Värnamo har haft lite spelarförsäljningar som håller dem över ytan. Degerfors och Falkenberg är också klubbar som det tidigare skrivits om har en skral kassa. Assyriska verkar ha en del folk som kastar in pengar i klubben. Rent allmänt så har väl inte SE-klubbarna det speciellt fett..


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se