George Mourad: ”Man är spelsugen”

Senaste förstärkningen i ÖIS är George Mourad och Sambadefensiv fick en liten pratstund med honom efter hans debut i den röda tröjan.

Det blev seger direkt.

– Kan väl inte börja bättre, det kändes väldigt skönt.

Kommentar till matchen?

– Det var en väldigt händelserik match, det är svårt att spela när man blir en man mer så tidigt. Det gynnar oss självklart, men är inte alltid så lätt, så länge det står 0-0 är Assyriska med i matchen och är farliga i sitt omställningsspel. Ju längre matchen går, ju mer får vi kontroll på det och med 2-0 så punkterar vi matchen.

Efter 71 min fick du hoppa in.

– Det var oerhört skoj att få komma in och direkt slänga sig in i hetluften igen. jag behöver mer tid på mig att lära känna killarna och få mer matchtempo i kroppen, senaste matchen var för två månader sedan, i början på juni.

Du kommer till ett lag som slåss för att hänga kvar i serien.

– Allt är en utmaning, det är lite tråkigt för vi har många bollskickliga spelare och vi vill spela boll, så det ska bli en rolig utmaning att hålla oss kvar i Superettan.

Du ska bidra till målskyttet?

– Det är alltid press på en forward att göra mål, men så länge vi vinner matcher, så spelar det ingen roll för mig vem som gör målen. Det skulle förstås vara bra om jag kan göra mål tidigt, så man får igång självförtroendet och det förhoppningsvis kan flyta på efteråt.

Vanligaste frågorna sedan du kom tilll ÖIS?

– Hur ser dagsformen ut? Hur långt är du från toppformen…

Och hur är formen?

– Man är spelsugen, men man måste vara ärlig mot sig själv och inse att man inte är på topp. Ni får ge mig tid, så ska det nog bli bättre. Det var väl en månad sedan jag tränade sist, så jag behöver träna ner mig lite för att komma igång så fort som möjligt.

Viktigt att komma tillbaka till Göteborg?

– Jag har varit ute en hel del, så det känns skönt att få hem till Göteborg. Jag var ju i Syrianska senast, men det här känns verkligen som hemma, så det är  viktigt för mig att få börja därifrån samt vara nära familj och vänner.

Ditt kontrakt gäller säsongen ut.

– Vi börjar där, så får vi se hur det bli sedan. Jag är tacksam för att jag fått uppleva genom fotbollen och har inget behov av att komma ut och spela mer. Däremot har jag ett behov av att presera bra fotboll, den pressen sätter jag på mig, sedan är det svårt att spekulera om framtiden.

 


'George Mourad: ”Man är spelsugen”' have 11 comments

  1. 13 augusti, 2013 @ 17:50 1.

    Ingen mer än jag som tycker det här är anmärkningsvärt?
    Och hur är formen?

    [m] an måste vara ärlig mot sig själv och inse att man inte är på topp. Ni får ge mig tid, så ska det nog bli bättre. Det var väl en månad sedan jag tränade sist, så jag behöver träna ner mig lite för att komma igång så fort som möjligt.

    Med tanke på hur Mouradona såg ut i Syrianska förra säsongen så skulle jag säga att det här är ett stort orosmoment. Christian eller Felix kan inte ni följa upp detta lite ytterligare med ÖIS fysfolk?

    Svara

    • 13 augusti, 2013 @ 19:43 Felix Jonsson

      Ge oss någon vecka eller två så ska vi nog få reda på hur det står till med formen men när man inte tränat med ett lag på en månad och inte spelat match på två så är det inte speciellt konstigt att man inte är helt inne i det. Tiden lär utvisa huruvida den fysiska formen håller. Han säger själv iallafall att han känner sig i bättre form nu än han var i Syrianska.

      Det bör väl tilläggas att den gode George har en spelstil som inte är speciellt energisk och att det lätt kan göra att man uppfattar honom som otränad när det kanske mer handlar om rörelsemönster. Men värvar man George Mourad så gör man det inte för att man vill ha någon som springer motståndarförsvaren sönder och samman. Det har man redan Emil och till viss del Ricky till. Med George får vi en boxspelare som jag personligen faktiskt tror mycket på.

    • 13 augusti, 2013 @ 19:56 Anonym

      Nu var det inte det jag syftade på utan:

      Det var väl en månad sedan jag tränade sist, så jag behöver träna ner mig lite för att komma igång så fort som möjligt.

      Det är ju en kommentar som syftar på själva grundträningen. Och som sagt, han såg riktigt dåligt tränad ut förra säsongen i Syrianska. Om du kan komma åt löpstatistiken från Aftonbladet så kan du ju se själv hur det såg ut. Mourad tog inte många löpningar och var aldrig särskilt delaktig i spelet och mycket av det verkar ha haft att göra med att han låg efter i träningen och var väldigt tung. Jag är minst sagt oroad (särskilt när man drar sig till minnes hur svårt ett fullblodsproffs som Alvaro Santos hade att komma tillbaka till matchform efter ett längre uppehåll – och då pratar vi efter skadan).

    • 14 augusti, 2013 @ 10:14 voldemort

      Alvaro Santos? Vår egen lille köttbulle? Var han någonsin i matchform under tiden i Öis ;-)

    • 15 augusti, 2013 @ 03:11 steffe_öis

      ja han var väl ett fiasko sett över hela tiden men halva 2009(hösten) var han ändå i väldigt bra form, gjorde ju ändå 9 mål då o var stor del i att vi nästan mirakulöst vände allt på hösten.

    • 13 augusti, 2013 @ 19:57 Anonym

      Och en sak till, det är inte bara jag som gjort den här bedömningen utan folk som har som jobb att hålla koll på sådana saker. Men vill du hålla skenet uppe så gör det.

    • 13 augusti, 2013 @ 20:18 Krilliano

      Men spelar roll. Kan du inte vänta och se? Vad är det för gnäll hela tiden och spekulationer hit och dit. Är han bra så är han bra. Suger han.. Ja då gjorde vi ett litet försök.
      Vart vill du komma?
      Folk som har som jobb att kolla vad?
      Att han numera har spagettiben?

    • 13 augusti, 2013 @ 20:36 Anonym

      Kan inte du bara sluta att kommentera? På allvar. Snälla. Alternativt börja läsa vad de personer som du kommenterar faktiskt skriver. Ingenstans spekulerar jag i mitt inlägg. Jag ställer en fråga baserad på vad Mourad säger i en intervju med Tomas och på erfarenheterna av Mourads prestationer hos en tidigare arbetsgivare och på vad två allsvenska lags scouter har gjort för bedömning av Mourad. Inte heller gnäller jag någonstans i mitt inlägg. Sist men inte minst, du vet hur vår ekonomi ser ut?

    • 13 augusti, 2013 @ 21:19 Krilliano

      Nåja.. Men ha det gött!

    • 14 augusti, 2013 @ 01:27 Christian Börjesson

      Vad är det du vill att vi skall följa upp? Att han är dåligt tränad?

  2. 13 augusti, 2013 @ 22:31 p18 förlust

    Henken med från start stryk med 2-0 mot Finland!?

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se