Christofer Bengtsson: ”Varje match är en cupfinal”

Sambadefensiv tog också en pratstund med Christofer Bengtsson efter 0-0 mot Varberg.

Din syn på matchen?

– Det var en rätt öppen match, båda lagen behövde göra mål och det kändes inte som en 0-0-match. Det är synd att det inte riktigt vill sig för oss.

Ännu en oavgjord match.

– Ja, det kommer man inte långt med. Det behövs 3 kryss på en vinst, så det är tungt att vi inte får in bollen i andra.

Försvarsspelet fungerar väldigt bra.

– Efter sommaruppehållet har vi släppt in färre mål än topplagen, men man måste också göra mål för att vinna. Skulle vi få in en boll förändras matchbild och det finns möjlighet att spela ut på ett annat sätt. Nu är det kamp in i det sista och kniven på strupen varje match, så det är synd att vi inte kan få några enkla mål.

Vi var ändå över strecket inför den här omgången.

– Vi har haft en positiv trend och det har sett bra ut, bortsett från andra halvlek mot Jönköping. Vi tog en bra skalp uppe i Sundsvall, visserligen är det lite krampaktigt idag, men vi tar över mer och mer, en normal dag gör vi två mål – men det är samtidigt oskicklighet också.

Det har inte varit så många normala dagar den här säsongen?

– Nej, det är väl så. Ju längre det går och man inte sätter sina chanser, då börjas det tänkas för mycket, det naturliga och självklara försvinner och då är det ofta för sent.

Hur påverkar detta spelarna?

– Jag själv hatar att förlora (eller förlora två poäng), det sitter i, men man måste skaka av sig det och ta sikte på nästa match. Alla är medvetna om vårt tabelläge, men det finns inget annat att göra än att ta en match i taget.

Många viktiga matcher.

– Varje match är som en cupfinal, så det är bara att gå in och köra. Det är tätt mellan fyra lag som slåss där nere, men vi ska se till att vi har löst detta efter 30 omgångar.

Hur är det att komma som överlägsen seriesegrare till att slåss i botten?

– När det går bra, så är allt så enkelt. Det är ingen som behöver tänka, utan allt går automatiskt.Nu är det många som tänker och funderar, dels går det lite långsammare, man har inte de positiva bilderna och hamnar på fel ställe, det har varit tungt så här långt.


'Christofer Bengtsson: ”Varje match är en cupfinal”' have 5 comments

  1. 19 september, 2013 @ 11:48 Superettan

    I ärlighetens namn så hade även Varberg gjort ett par mål med bättre skärpa.
    Tyckte det såg ganska osäkert ut vid många tillfällen igår, backlinjen bara faller och faller när motståndarna kommer och mittfältet är överspelat.
    Likaså i uppspelsfasen, Varberg pressade backlinjen hårt när dom tappade boll och vi slog ofta en lång boll utan adress.
    Sedan påverkar även bristande rörlighet och vilja att göra sig spelbar, samt ta vettiga löpningar från mittfält och anfall möjligheterna för backlinjen att göra bra uppspel.

    Svara

  2. 19 september, 2013 @ 14:42 Anonym

    En normal dag hade vi gjort två mål.

    Haha! Bullshit. Åtminstone sett till den här säsongen var gårdagen en normal dag.

    Svara

  3. 19 september, 2013 @ 15:09 voldemort

    Det som jag ser som ett tecken i många matcher är att man inte trycker upp backlinjen och def mitt när anfallet har fått tag i boll. Det blir ett fasligt långt lag då

    Svara

    • 19 september, 2013 @ 15:50 Roy

      Skönt å se att någon faktiskt gör en analys och inte bara sitter och spyr galla. Det hjälper inte ett smack.
      Du är helt rätt ute dessutom.

    • 19 september, 2013 @ 16:38 Anonym

      Visst är det roligare med analys än galla!
      Angående långbollar: Ois slog en hel del, oftast mot Mourad som tyvärr tappade huvudspelet ju längre matchen gick. Men Varberg slog många fler, och oftast utan adress.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se