Marcus Lantz: ”Årets bästa period”

Sambadefensiv fick också en intervju med Marcus Lantz.

Hur ser du på matchen?

– Det var en match med två ansikten, första är riktigt bra, vi spelar en fantastisk fotboll i 30 minuter, gör två fina mål och chans att göra fler. Det var kanske den bästa 30-minutersperioden den här så här långt. Vi vet att Utsikten spelar långt och krigar på andrabollar, så vi sa att vi skulle se upp med det, det var det enda som kunde straffa oss och så får de straff efter en 70-metersboll när vi står och tittar…
Då undrar man om killarna har suttit och sovit i omklädningsrummet, det stör mig fortfarande!

”Om” inte det målet kommit?

– Då hoppas jag att halvleken sett ut som första, då hade vi bra kontroll, det var så vi ville spela av andra och försöka göra fler mål. När 2-1-målet kom så tidigt, så kom en rädsla att vi skulle tappa poäng. Vi måste lära oss att leva med en liten motgång, vi kan inte falla så djupt ner.

Satt avslutningen senast kvar hos killarna?

– Det kan den säkert göra, men då är det viktigt att vi får bort det. Man måste våga känna att man kan spela även när det är jobbigt, då fär man inte vända ryggen till utan måste ta ansvar. Det är nåt vi har pratat om, men ibland är det lättare att prata än att göra det i praktiken.

Mest positivt idag?

– Första halvtimmen, vårt passningsspel och hur vi kombinerade oss fram till chanser. Vi har jobbat mycket med det offensiva spelet och det är kul när det ger resultat.

Mest negativt?

– Att vi är så passiva i andra. Jag är ruskigt besviken på att vi inte kan vara koncentrerade, när vi har pratat om det fem innan, det är nåt vi måste bli bättre på.

Tobias Bratt?

– Det är kul att se, många väljer att prata om de som är skadade, jag väljer att prata om de som är tillgängliga. Tobias har fått chansen och har gjort flera bra matcher i rad, ligger man i och krigar på träningarna och tar sedan tar chansen när man får den, sånt glädjer mig.

Det är tätt bakåt.

– Vi har släppt in 8 mål på 10 matcher, så det har varit bra hela tiden förutom matchen mot Motala. Det har varit stabilt i alla andra matcher och nu börjar det offensiva falla lite mer på plats.

Frantz Pangop?

– Han kom när tre månader hade gått på försäsongen och var efter konditionsmässigt och hur vi spelar. Nu börjar han komma in i det allt mer och leverar, kul att det börjar sätta sig för honom också.

Och så breddar du truppen?

– Med skador på Henke, George och Oscar, så är det ingen hemlighet att vi letat forwards. Vi har valt att ta in Sandberg och Strinäs på lån, de är spelklara till höstsäsongen. Det är också en begränsad marknad vilka spelare man kan ta in på 4-5 månader, vi är jätteglada att vi fått tag i två så bra spelare, som kommer att hjälpa oss under hösten. Vi har en bra grupp och det brukar inte vara några problem för nya att komma in, Nico har ju varit här förut och känner klubben och flera spelare.

Nu gjorde vi ett miniryck i tabellen.

– Det var viktigt att vi vann idag, men vi tittar inte så mycket på de andra lagen. Gör vi det ordentligt hela vägen, så har vi en bra möjlighet att ligga kvar däruppe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


'Marcus Lantz: ”Årets bästa period”' have 8 comments

  1. 24 juni, 2014 @ 11:01 Mendel

    Strålande som vanligt, Tomas!

    Svara

  2. 27 juni, 2014 @ 14:20 Nikh

    Någon som har koll på skadeläget?
    Östling? Paulsson?

    Hur går det för Hannes, Mourad och Wallén?
    Av största intresse för oss Öisare, tyvärr är den officiella sidan oftast kass när det gäller uppdatering på skadefronten…

    Svara

    • 27 juni, 2014 @ 16:21 Gabriel

      Ja, vad sjutton händer med Hannes? Inte hört någonting…

    • 27 juni, 2014 @ 16:46 Kommittén för Statssäkerhet

      Pratade med Hannes på läktarn nu senast, frågade hur det var med honom… Av svaret att döma (minns inte exakt vad han svarade dock) så är han nog tillbaka ganska snart…

    • 27 juni, 2014 @ 20:59 Gabriel

      Vore riktigt skönt. Har saknat Hannes.

    • 27 juni, 2014 @ 22:21 Nikh

      Positiva besked när det gäller skadeläget på Svenska fans, härligt!
      Trevligt om Hannes nu är på gång oxå.

  3. 27 juni, 2014 @ 17:11 P

    Fagerberg också på väg tillbaka? http://www.fotbolltransfers.com/site/news/42367

    Svara

    • 27 juni, 2014 @ 23:56 Voldemort

      Tillbaka till sin gamle tränare i Vendsyssel ja….


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se