Andreas Östling: ”Konstigt, men kul”

Andreas Östling var äntligen tillbaka i laget efter skada och Sambadefensiv pratade även med honom.

Tankar efter matchen?

– Vi spelade inte bra idag, inte alls, men skönt att vinna. Halmia rullar ut oss, inte för att de är jättefarliga när de kommer, men de är snäppet vassare, så det var ett litet rån. Svårt att sätta fingret exakt på vad vi gör för fel, vi var inte riktigt med idag. Men ska man vinna serien, så måste man vinna såna här skitmatcher också

Vi tog ledningen i första.

– Det var skönt, jag trodde vi skulle få lite energi av det, men passningsspelet gick för sakta och rörelsen var för dålig.

Hur är det att vara tillbaka?

– Det var kul att spela, häromdagen satt jag på cykeln och trodde aldrig att jag skulle komma tillbaka utan väntade eventuellt på en operation, som skulle hålla mig borta från fotbollen ett par månader. Nu spelade man i stället 90 minuter, det känns konstigt, men kul!

Berätta om skadan.

– Det small till på uppvärmning inför matchen mot Oskarshamn för två månader sedan. Sedan har det kommit och gått, jag har knappt kunnat träna någonting, utan det var först bara matcher ett tag. Mot slutet av vårsäsongen gick det inte alls och jag vilade upp höften helt. Jag kom tillbaka, gjorde en träning, jo-jo test dagen efteråt och sen var det kört igen. Det gjorde fruktansvärt ont och ingen visste vad det var – och inte jag heller. Det verkar vara borta nu, så jag får vara nöjd med et.

Vilken form av smärta är det?

– Det är framförallt vid passning, långboll- och skottmoment, när jag drar benet bakåt. Det är då det smäller till i höftböjen och ljumsken och det var det som höll mig borta helt. Jag vågade inte göra någonting, utan det var gym och rehab som gällde. Jag provade att träna i förgår och gjorde en halv träning och det kändes bra. Sedan körde jag också en halv träning i går utan problem och då fick jag fick frågan om jag ville starta.

Självklart att tacka ja?

– Inte självklart, men man vill ju spela matcher. Klart att jag inte gör min bästa match, men jag har lite att skylla på när jag inte tränat på två månader. Jag kanske inte är i mitt livs form eller har konditionen, men det är skönt att vara tillbaka.

Orolig att du ska få nya känningar?

– Jag var lite rädd, eftersom jag inte testat på 100%. Det är möjligt att jag sprang och kände efter lite för mycket, men nu vet jag att det funkar och jag kan fokusera fullt på träningen framöver. Jag kommer också att fortsätta med mina övningar för bålen samt mage/rygg och att stärka upp muskelaturen.

Hur mycket har du tappat?

– Man tappar främst kondition, men även touchen på bollen och självförtroendet, så jag var lite osäker på mig själv idag.

Forwards brukar behöva mest självförtroende?

– Det är viktigt för mig också, jag måste lita på min förstatouch och mina passningar. Springar man runt och är rädd, så kommer man inte långt. Det var nog det jag var och fick inte så mycket utträttat.

Du såg annars pigg ut första 20?

– Det var väl så länge jag orkade…

Har du haft problem med skador förut?

– Har haft en fotskada och lite andra småskador, men inget så allvarligt som det här.

Måns Ekvall har tillkommit på din position.

– Vi var tunna på innermitt, så det var bra att få in en kille till, både för skador, avstängningar och konkurrensen.

 

 


'Andreas Östling: ”Konstigt, men kul”' have 4 comments

  1. 12 augusti, 2014 @ 07:20 Jakobilandslagetom3år

    Mot den skadebakgrunden är ju Östling dagens hjälte! Inte kunnat träna på två månader…. Men har Öis något medicinskt team att tala om? ”Ingen vet vad det är för skada”. Känns inte alls bra.

    Svara

  2. 12 augusti, 2014 @ 07:23 Sektion LM

    Herregud, varför satt Ekvall på bänken……?

    Svara

    • 13 augusti, 2014 @ 14:08 zonda

      +1

  3. 12 augusti, 2014 @ 10:07 DrJonas

    Östling var rivig och riktigt bra…första 20. Kul att se det. Målis Fredrik blir bara bättre också. Men nästa gång hoppas jag på
    tunnel istället för iaf en av skottfinterna. Öisigt. ; )

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se