Stellan Carlsson tillbaka som målskytt

Stellan Carlsson visade att målsinnet finns kvar och svarade  för två klassmål när han hoppade in i andra halvlek.

Äntligen…

– Ja, det får man säga. Det var länge sedan, så nu känns det riktigt gott. Jag får bra bollar i djupet, så jag får lite att gå på, det är jag bättre på.

Första målet placerade du verkligen?

– Jag var rätt medveten om var jag ville ha den, böjde in den i bortre och den satt fint den här gången.

Andra målet?

– Jag får en bra förstatouch när jag bryter in för att skjuta, tunnlar andra killen och sedan viker jag bara höger för att lägga bollen högt vid första, så det blev ganska planerat till slut.

Du har tappat platsen i startelvan.

– Jag var inte bra i våras och blev bänkad, det är inte så mycket att säga utan bara jobba på när man vet om varför. Under hösten har det gått på träningarna och jag tycker att jag förtjänar lite speltid. Nu fick jag ett rätt långt inhopp och det känns som om jag tog vara på det. Första målet blir ju en instinkt, andra har man självförtroende och kan köra lite som man gjort förut.

Är det självförtroendet som sviker när man går mållös?

– Jag tror det, mycket hänger på det. Det gäller att hitta in i spelet, vi har spelat mot många lag som backar hem mycket och det kanske inte passar mig jättebra. Idag blev det ytor och då kunde jag spela mitt spel – och bollarna ramlade in.

Så enkelt?

– Det börjar nog där, sedan sätter det sig i huvudet att man inte gör mål. Då vill man plötsligt vara i boxen och då är man inte med i spelet, det blir moment 22, du hittar ingenting och det har med självförtroendet att göra. Har man självförtroende, så dyker man upp i situationerna fast det är trångt och lyckas ofta få in bollen.

Men målsinnet finns kvar?

– När man väl får en möjlighet, så sitter det där att man ska göra mål. Sedan är vi ändå ett bra gäng, med spelare och ledare, så man blir inte nedtryckt utan fortsätter att jobba på och vet att chansen kommer om man är bra.

I Forward var du en mer regelbunden målskytt.

– Ja, det är väl det man vill komma in i igen. Idag spelade vi lite snabbare med att slå in bollarna i boxen, vi hade fler bra chanser här. Det var vi lite dåliga på i våras och vi gjorde inte så många mål heller. Kan vi fortsätta så här, så tror jag att både laget och jag kommer att göra flera mål.

Det är extra tufft om forwardsplatserna nu.

– Nu har vi en bred trupp och alla som har fått spela har gjort det bra. Är man inte bra, så åker man ut och då vet de andra att de får chansen – då blir det ingen irritation


'Stellan Carlsson tillbaka som målskytt' have 2 comments

  1. 26 augusti, 2014 @ 09:14 Mendel

    Gött Stellan! Fortsätt så…

    Svara

  2. 26 augusti, 2014 @ 09:29 Jesper

    Härligt med en kille som vet hur det fungerar och inte deppar ihop och blir grinig! Extra härligt när han äntligen får göra några mål. Bra Stellan!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se