George Mourad: ”Enda är att jobba ännu hårdare”

Sambadefensiv pratade med lagkapten George Mourad efter 1-2-förlusten mot Qviding.

Tankar efter matchen?

– Tråkigt när man står här med ännu en förlust. I första har vi en matchplan, som vi följer. Vi vet att Qviding är ett bollskickligt lag, de har också mycket boll, men är innfektiva och får gärna ha boll på egen planhalva och rulla runt – det är ingen mening att springa och jaga sig trött där. I andra väljer vi att flytta upp pressen lite och det lyckas vi med. Vi sätter vår prägel på matchen, lyckas skapa en del chanser och får till slut utdelning. Tyvärr får Qviding en snabb kvittering och det tar lite av musten ur oss. I slutet av matchen gamblar vi för att vinna (vi vill ju ha direktplatsen till Superettan), men det gick inte. Nu måste vi höja oss, vi har tre raka förluster och det är verkligen inte bra.

Sitter allt i huvudet?

– Det är tre matcher där vi tagit ledningen och ändå förlorat, så nånstans sitter det väl i bakhuvudet på många. Det enda man kan göra är att kriga på, det enda sättet är att jobba ännu hårdare. Vi får jobba hårt för våra målchanser, medan motståndarna kanske gör lite väl enkla mål mot oss, men det är bara att bita i det sura äpplet.

Svårt att komma till kval och ha detta med sig?

– Nej, det tror jag inte. Man får tänka på att laget som kommer uppifrån har haft en ännu tyngre period än vi. Vi har haft en säsong där vi har vunnit de flesta av våra matcher, men så länge det finns en teoretisk chans så ska vi föröka nå förstaplatsen.

Du är inblandad i 1-0.

– Ja, vi sätter press där uppe och deras spelare slår en boll som touchar mig och går till Seb. Han gör det riktigt bra, han väntar in och sätter den i bortre.

Hur är det att vara tillbaka på plan?

– Personligen är det jätteskoj att få spela fotboll igen. Det är det här man har saknat i fem månader, men det är klart att lite av tjusningen försvinner när man förlorar. Sedan är jag inte den ende som drabbats av en rejäl skada, vi har fått många tunga skador på nyckelspelare, som vi försökt bygga laget kring och det gör det inte lätt. De som har kommit in har gjort ett fantastiskt jobb och det går inte att klandra dem på nåt sätt, men det sätter sina spår när vår ryggrad, vår centrallinje börjar svaja. då är det mycket lättare för motståndarna att få hål på oss.

Viktig match mot Lund på lördag.

– Framförallt viktigt för vårt självförtroende. Nu är det dags att vinna matcher igen och sätta oss i en bra sits inför avslutningen. Vi började säsongen bra, har haft en sämre period, så det gäller att vi tar oss uppför backen och krigar på.


'George Mourad: ”Enda är att jobba ännu hårdare”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se