Marcus Lantz: ”Trygghet att ha med George”

Sambadefensiv talade med Marcus Lantz efter att ÖIS slagit tillbaka Lund med 3-1.

Kommentar till matchen?

– Jag är nöjd med inställningen, spelet är tillbaka och det är skönt efter en period, där vi inte velat vara. Vi är stabila bakåt och släpper bara in ett (straff)mål mot Lund, som är seriens målgladaste lag, sedan gör vi också tre mål.

Och efter tre raka förluster?

– Man vill ju alltid vinna matcher, men man vet att man kommer in i en dipp under vissa perioder på en säsong. Nu har vi tyvärr haft den dippen här i slutet och det var inte bra, men vi visar ändå på karraktär när vi kommer tillbaka. Man kan vika ner sig och förlora 4, 5 och 6 matcher också. Vi står upp och vinner med 3-1 mot trean i serien, det är starkt.

En avgörande match för att säkra minst kvalplats.

– Ja, det var deras chans att hänga på oss, men vi gör en stark insats och vinner matchen.

Du hade ändrat på uppställningen.

– Det blev närmast 4-1-3-2, men det är naturligt att vi kör med två forwards nu när vi fått tillbaka George, som kan hålla i bollen, då får vi lite mer balans i laget. Vi har fått flytta runt en hel del p g a skador, så det är inga konstigheter. I den bästa av världar så spelar man med samma uppställning i de flesta matcher, men vi är där vi är och jag är väldigt nöjd med en insatsen vi gör idag.

Är ÖIS ett annat lag med George på plan?

– Inför säsongen var han en av de, som vi byggde laget kring. Det är klart att när kaptenen går sönder efter 25 minuter i premiären, så blir hela laget sårat. Det är en trygghet att ha med George, vi får en helt annan tyngd, en helt annan spets i boxen, när han är med.

Hur ser du på de två sista matcherna och ett kval?

– Vi får hitta tillbaka till det spel vi haft långa stunder under året. Vi ska göra de två sista matcherna bra och så får vi vad det blir efter det,


'Marcus Lantz: ”Trygghet att ha med George”' har en kommentar

  1. 19 oktober, 2014 @ 13:50 Gabriel

    Lantzfadern.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se