Sören Börjesson: ”Vi måste ta ansvar”

Vi pratade också med Sören Börjesson efter tredje raka förlustmatchen.

Kommentar till matchen?

– Man är fruktansvärt besviken och ledsen just nu. Det är extra tungt när vi inte får det att stämma över hela banan på det sätt vi vill, även om vi har en motståndare som gör det bra i många stycken. Nån gång under året kommer man in i en period där det inte flyter på, man känner att det inte riktigt stämmer, men det behöver inte kosta förluster. Man kan få med sig en pinne eller vinna en match som man kanske inte borde ha gjort, men nu har vi kommit i det läget att vi lett matcher, tappat initiativet och ledningen, och motståndarna har kunnat vända på steken.

 
Vad beror det på?

– Det finns säker många saker. Matchen idag har två olika skepnader; första halvlek är Qviding bollförande, medan vi försöker skära av deras passningsalternativ för att sedemera vinna boll på lämpliga ställen och snabbt gå till anfall. Vi lyckas vinna boll en del gånger, men kommer inte fram till några bra avslutslägen. Förutom Qvidings stolpskott, så händer det inte så mycket. I andra väljer vi att ha lite högre press, vi vill inte att Qviding ska styra spelet så högt upp i banan, vi vill skära av alla deras tidiga intentioner. Då får vi ett annat grepp om matchen och stör dem, så att vi kan göra första målet. Då känns det bra och vi är med i matchen, det blir då automatciket så att matchen kommer att öppna upp sig och det blir en annan typ av fotboll, det blir större ytor vilket båda lagen kan utnyttja. Det blir lite mer Hawaii, kontring på kontring. Båda lagen får chanser och det händer mer, det lyckades Qviding utnyttja. Vid sista målet ligger vi på och blir alltför optimistiska och har alltför få spelare kvar defensivt.

Hur ska vi vända på det här?

– Nu är det många aspekter att tänka på. Det är match igen på lördag och vi hinner inte gräva ner oss – och det är inte heller rätt metod. Vi måste stå upp i den här situationen, det är vi själva som kan påverka det och ingen annan. Det är vi som ska till at få in de poängen som behövs och ta nästa steg framåt, då kan man inte gömma sig utan måste ta ansvar på alla håll och kanter. Det känner jag att vi är beredda på, ny match och nya förutsättningar.

Hans Green satt med på bänken idag.

– Vi har stärkt upp organistaionen för att vi ska känna att vi kan hinna med alla grejor vi ska göra. Både för att vi ska träna och sköta laget samt att Marcus, Kent och jag själv ska kunna åka runt och titta på motståndare i serien och i ett eventuellt kval. Då behöver vi vara fler tränare och ledare på plats. Vi vill säkerställa att vi gör allt vi kan göra i den här situtionen.

Hur tufft blir ett kval?

– Då har man inga mariginaler, det är bara två matcher och man måste vara i form. Skulle det bli kval, så gäller det för oss att hitta tillbaka in i det, vi kände att vi behärskade tidigare, ha den där sköna känslan i gruppen, få flyt i spelet och känna oss trygga. Det behöver vi hitta, så vi går in i ett kval med bra självförtroende, vi har några matcher på oss att vända den trenden – om det nu skulle bli kval. Så avslutningen är viktig ur alla aspekter,först att ge Utsikten en match in på mållinjen, sedan hitta vårt spel och säkerställa kvalplatsen. Det blir till att jobba på flera plan, både resultatmässigt och med prestationen.

 

 

 

 

 

 

 

 


'Sören Börjesson: ”Vi måste ta ansvar”' have 2 comments

  1. 14 oktober, 2014 @ 05:56 Gabriel

    Ville inte Lantz vara med på intervju ikväll? Han har väl satt spettekakan i halsen…

    Svara

  2. 14 oktober, 2014 @ 09:41 sebba

    Om man spelar med en anfallere skall man spela med en djupgående avgå Lantz.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se