George Mourad: ”En stor möjlighet”

George Mourad gjorde ÖIS mål mot Assyriska och vi ställde några frågor till honom.

Tankar efter matchen?

– Vi gör en bra match och är starkare än Assyriska över 90 minuter, vi skapar fler och bättre målchanser. De får ett s-tmål, en hörna som går genom allihopa och ett skott som är på väg till inkast, som en spelare får huvud på och bollen går över Freddan. Det är kanske det flytet man har när man kommer uppifrån. Vi får jobba för varje meter ute på plan och jag tycker vi gör det bra. Vi står upp och krigar, sista 10-15 efter målet är det bara ett lag på plan. De försöker ställa om några gånger, men kommer ingen vart.

Surt med bara oavgjort?

– Klart att det är! Det hade varit skönt med en seger, då hade vi suttit i förarsätet. Nu har Assyriska en liten fördel, tack vare bortamålet, men åker vi upp till Södertälje med samma inställning som idag, så har vi definitivt en stor möjlighet.

1-1 är ett lurigt resultat.

– Vi måste gå för minst ett mål framåt, men hur det ska gå till återstår att se, det är Marcus sak att göra upp en matchplan.

Vad betydde målet?

– Det är viktigt att göra mål. Nu vet vi att vi kan göra det mot Assyriska och de vet att vi är farliga både på fasta och i spelet, så vi har många vapen.

Berätta om målet.

– Det är en inläggsfrisprak. Vi har haft två såna tidigare, där jag kände att jag kom på fel sida av målvakten, så nu tänkte jag komma framför. När bollen kommer så är jag först in i duellen, bollen dimper ner väldigt mycket, så jag får plocka ner den på bröstet och glidtackla in den – det var en skön känsla att se den gå in.

Deras målvakt plockade inte ner många bollar?

– Vi vet att han inte har självförtroendet på topp. Han förstår att vi är tunga därinne, ska han plocka ner en boll så kommer det att göra ont, då kanske han väljer att boxa i stället.

Du står med en kylpåse om knät.

– Det är för att inte få nån reaktion efter matchen, så vi kyler ner det bara, men det ska inte vara nån större fara. Det finns alltid risk att få bakslag efter en lång skada, men man åker på skador när man är frisk också. Det är inget jag tänker på ute på plan utan man kör bara på.


'George Mourad: ”En stor möjlighet”' have 7 comments

  1. 7 november, 2014 @ 12:55 Gabriel

    Varför firade inte Mourad målet? :(

    Svara

    • 7 november, 2014 @ 13:10 Felix Jonsson

      Han är visserligen assyrier men jag har väldigt svårt att tro att det beror på detta. Han fick nog helt enkelt inte utrymme att göra det. Tittade mot linjedomaren och sedan omfamnades han.

    • 7 november, 2014 @ 13:20 Gabriel

      Ja, jag blev lite nervös för en stund och trodde det blev offside!

  2. 7 november, 2014 @ 19:30 Kokosbollen

    Nu ska han testa med Örgryte:

    http://www.nsd.se/sport/nu-ska-han-testa-med-orgryte-8860559.aspx

    Svara

  3. 8 november, 2014 @ 12:50 Muteborg

    Har G.Morre Mourad hjärta för Assyriska, måste han kanske bänkas i returen?

    Svara

    • 8 november, 2014 @ 19:55 Gabriel

      Han är professionell.

  4. 8 november, 2014 @ 19:56 Gabriel

    Imorgon vill jag se samtliga kriga så mycket att de känner smaken utav blod när domaren blåser i pipan! Detta handlar om klubbens framtid. Spela för märket på tröjan. Kör tills ni stupar. En för alla, alla för en! Nu kör vi!!!!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se