IMG_6230

Björn Anklev: ”Har motivation och inspiration”

Vi talade också med Björn Anklev efter slutsignalen.

 

Kommentar till matchen?

– Överlag gör vi en jättebra första halvlek. Vi spelar precis som vi hade sagt. Låter Qviding ha bollen där vi vill och vinner också boll där vi vill, sedan kommer vi på de avslut vi ska och gör tre mål. I andra har de lite mer boll, men det är aldrig nån fara utan vi spelar efter vår plan och lyckas.

Du får det att låta väldigt enkelt?

– När man gör det man ska, så blir det enkelt. Vi har gjort tvärtom i några andra matcher och då blir det otroligt mycket svårare, Nu får vi njuta av det här, ta med det som var bra och fortsätta på den vägen. När man vinner så flyter det på, när det går sämre så blir allt mer komplicerat. Vi har ett väldigt stabilt grundspel och det gör oss bra, sedan får man justera en del efter vilka man möter.

Är det roligt att vara tillbaka i ÖIS?

– Det har alltid varit kul, men det är förstås extra kul en sån här dag. Sedan kan det vara tyngre när man förlorat eller gjort ett dålig insats, men sånt är fotbollslivet. man grinar nån dag, sedan är det nya matcher och då är det till att visa att man är bra, som vi nu gjort efter två sämre matcher.

Men är det roligt att spela i division 1?

– Ja, jag känner att jag har den motivationen och inspirationen med det här laget, som är riktigt bra. Man gör sitt bästa oavsett vilken nivå man spelar på, kliver jag inte in ordentligt, så är inte steget större än att jag inte gör en bra insats. Det är full speta som gäller, sedan är laget ett bra, riktigt bra division 1-lag och då blir det ännu roligare.

Hur ser du på serien?

– Huvudsaken är att vi är i toppen. Man brukar säga att efter 8-10 omgångar så börjar man se hur det ska gå. Kan vi spela som idag så kommer vi att vara med däruppe, men det krävs att alla går 100% in också.

Kent Carlzon ska sluta och det sägs att du ska skolas in som ny sportchef?

– Det där lämnar jag över till Pierre och styrelsen, det är något vi spelare inte kan styra över. Givetvis känner vi för Kent, han är en bra person som hjälpt oss mycket. Samtidigt ska vi göra bra ifrån oss i matcher och serie, så vi kan inte fundera alltför mycket på saken. Det bästa vi kan göra för Kent är att vinna för jag vet hur glad han blir!


'Björn Anklev: ”Har motivation och inspiration”' have 3 comments

  1. 12 maj, 2015 @ 08:56 Anonym

    Anklev är en pärla ….

    Svara

  2. 12 maj, 2015 @ 12:45 Daniel K

    Det är så gôtt åh ha Anklev i ÖIS igen!!!

    Blev det något mer tjôt med grinollen BO inne i katakomberna?

    Svara

    • 12 maj, 2015 @ 12:59 lonegunman

      Nä, han drog iväg snabbare än en avlöning. Skön snubbe Qvidings tränare.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se