IMG_4790

Jakob Lindström: ”Bra läge”

Vi pratade också med Jakob Lindström.

Kommentar till matchen?

– Jätteskönt att vi vann och det var extremt viktigt att vi höll nollan, nu har vi ett ganska bra läge inför returen. Vi var det bättre laget och skapade många chanser, så med lite flyt skulle vi gjort ett mål till. Mjällbys kontringar var farliga idag och deras anfallare sysselsatte oss väldigt bra under hela matchen.

Annat läge än förra årets kval?

– Vi har bättre trupp i år, med fler killar som har spelat högre upp och många som vill ta ansvar, vilket känns bra.

Du var nere för räkning ett par gånger?

– Det smällde på bra därute, men jag kanske förtjänar det, när jag smäller på själv också. Jag får skylla mig själv för tacklingen, som betydde att jag behövde byta. Jag fastande lite gräset och fick hans dobbar på mig, men jag kände att det var nödvändigt för att stoppa det anfallet. Det kändes som jag behövde ta den för laget och det blev inte frispark heller. Den var lite på gränsen, men det kan bli så för mig, när jag tänker på laget. Ibland får man ta ett gult kort för att stoppa en kontring, men i dag tycker jag att jag håller mig på gränsen. Jag måste ligga på där och spela tufft för att få ut mitt spel, sedan vill man visa de andra vad som gäller. Vi har trots allt ett ungt mittfält och det gäller att stå upp. Jag har ändå varit med ett tag och ska visa att ingen kör över oss på hemmaplan.

Du får inte så många varningar längre?

– Jag har bättrat den delen, är stabilare i mitt spel och ligger bättre i banan, vilket är Marcus Lantz förtjänst. Vi har jobbat extremt mycket på det, sedan vill också Marcus få ut det aggressiva ur mig. Kan jag bara fortsätta ligga rätt, så kan jag vara aggressiv utan att få gula kort.

Tankar inför söndagen?

. Det ska bli roligt, det är bara en halvlek som är spelad. Det kommer säkert att bli en annan match, Mjällby kommer att ha mer folk framåt, men det kan passa oss. Vårt omställningsspel är bra, så det är vi duktiga på och jag tror inte vi går mållösa därifrån. Mjällby är tvungna att göra mål och har pressen på sig, men vi är ÖIS och ska försöka ta oss tillbaka till Superettan.


'Jakob Lindström: ”Bra läge”' har en kommentar

  1. 6 november, 2015 @ 20:56 Bobo Krull

    Missar man mot förmodan denna ypperliga Superchans att äntligen slutligen åter ta sig tillbaka upp till finrummet i Superettan och derbyn mot Grönsvart igen så eldar jag upp halsduken!!! :-(
    Blir vi 7000 öisare nere i Listerlandet och vinner ÖIS med 4-0 eller kanske 5-0 :-D

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se