IMG_7069

Presskonferens med Marcus Lantz

Marcus Lantz på presskonferensen efter matchen mot Halmstad BK:

– Jag vill börja med att gratulera Halmstad till segern. Vi får en inledning, som inte är godkänd. Vi tycker själva att det är för enkla mål,som vi släpper till. HBK behöver inte göra så mycket för att leda med 2-0 utan vi känner att vi inte är där, vi står och sover. Vi är lite ur gängorna efter målen och det är en period där vi jobbar oss in i det. Vi kommer tillbaka och får mer energi efter reduceringsmålet. I halvtid pratar vi om detaljer, som vi ska göra och i andra trycker vi på. Halmstad kunde säkert gjort ytterligare något mål, men att vi bara göra ett mål på de chanser vi har känns lite tungt och jobbigt.

– Prestationsmässigt kan jag inte begära mer av killarna, de gör det väldigt bra förutom vid de två målen – vilket givetvis är en viktig del i fotbollen. Spelmässigt, när vi sätter tryck och får igång vårt offensiva spel, ska vi ha all heder av. Vi är inne i en tyngre period nu, det studsar inte med oss riktigt som vi hade hoppats. Jag tycker att vi spelar bra, men vi får inte med oss någonting och poängen är ju viktigast. Man kan inte bara leva på att spela hyfsat bra utan poängen måste komma in.

Är du oroad av att målen uteblir?

– Jag hade varit orolig om vi inte spelade bra och kom till chanser. Nu är jag nöjd med det, sedan kommer man till en gräns där man inte bara kan spela bra och skapa en massa målchanser, utan det måste bli utdelning på det. Visst är tungt, man får en massa cred för att man spelar bra, men det ramlar inte några poäng på kontot och det måste det göra. I tabellen kan man inte läsa hur vi spelar utan bara poängen.

Det såg inte helt harmoniskt ut när William gick ut?

– Han har gjort ett mål på tio matcher och med tanke på hur det såg ut förra året, så är det lite frustration. Jag har inget bekymmer med det, jag har själv blivit utbytt flera gånger och varit förbannad. När det lägger sig, så rannsakar man sig själv. Sedan är det klart att man vill sända lite bättre signaler, till den som ska hoppa in, det hade man önskat, men det är ingen större grej.

Kommer ni att titta på nya anfallare i sommar?

– Jag har full tillit till de spelare vi har. Vi skapar så mycket, så jag är helt övertygad om att det vänder om de bara får göra ett par mål. Då får man en skön känsla och börjar producera mer. De gjorde många mål förra säsongen och sånt försvinner inte på bara en månad att man inte kan göra mål – men det får gärna komma snabbt innan det går för lång tid.

Varför har Dardan inte spelat mer?

– Han har varit skadad länge och är inte tränad för 90 minuter. Frågan är om han ska spela från start och vi ska byta ut honom efter 45 för att inte orkar längre eller om man ska byta in honom senare.


'Presskonferens med Marcus Lantz' har en kommentar

  1. 1 juni, 2016 @ 08:15 El Clown de Scania

    När tänker du lämna din klantz?

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se