IMG_7262

Sören Börjesson: ”Laget fungerar bra”

Vi fick också en pratstund med Sören Börjesson.

 

Din syn på matchen?

 

– En extremt händelserik match, både med tanke på två lag som försöker skapa chanser med sin metodik, vilket ställer stora krav på att få ihop försvarsspelet och en massa situationer där det gäller att tackla frustration och irritation. Mål som kanske inte ska var mål, som deras kvittering, men det är sånt som händer. Domaren är också människa, han gör mycket rätt, men också en del fel. Sånt ska man tackla och det tycker jag vi klarar av i andra halvlek, vi talade om det i halvtid att hitta fokus igen. Sedan är det många situationer fram och tillbaka, när vi försöker göra 2-2. Det är en match där det händer mycket, som skapar känslor och innehåller mycket, men vi får inte det resultatet vi vill ha. Det är ett väldigt bra kvitto att vi kan ge Sirius en ordentlig match. Vi klarar det, vi kan slå ett sånt här lag. Vi gör det inte idag, men vi kan absolut göra det nästa gång. Den känslan får man ta med sig, se innehållet i matchen och hur vi presterar.

 

Är Sirius det bästa laget vi mött hittills i Superettan?

 

– Det är ett passningsskickligt lag, som försöker lura motståndaren att gå bort sig för att hitta in i ytor. De är vassa på det och försöker kontrollera matchen, så man får vara vaken på det. Sett till passningsspel och deras sätt att kunna hota på, så är de absolut de bästa laget vi mött. Det är ett lag som jobbat ihop länge enligt en egen modell och klarar av det på ett bra sätt. Sirius är ett förmodat topplag och det visade man idag.

 

Kom ni ur balans efter det tveksamma målet och utvisningen?

 

– Man reagerar ju, men sedan gäller det att komma in i det läget att jobba med det egna spelat. Vi kom av oss under en period i första efter målet och det var lite rörigt, sedan fick vi tag i matchen igen sista tio och normalt sett vi leda i halvtid. Efter kvitteringen fick vi arbeta med nya förutsättningar, vi startar andra bra och får tag i matchen.

 

Det blir också en del avstängningar.

 

– Det är något vi får leva med. Domarna ska försöka stävja mycket, så det blir många varningar i matcherna. Klart att det påverkar, men alla andra lag kommer också att drabbas, så det får vi acceptera. Det gäller att hela truppen är på benen och att man kan kliva in och ta möjligheten när den dyker upp.

 

Vi har har i stort haft samma startelva varje match.

 

– Laget och spelet har fungerat bra, det har sett ut som det ska och då vill man inte ändra. Det är också skoj att se att de som kommit in i vissa matcher också har gjort det jättebra. Det är gott att veta att laget fungerar bra vid alla tillfällen.

 

Är det inget problem alls?

 

– Superettan är ganska bra matchmässigt. Det är sällan, som det är många matcher på kort tid. Vi hade en period när det var lite tätt, men inte supertätt mellan matcherna. Man får i stället anpassa träningarna på ett sådant sätt att det blir individuella förutsättningar beroende på hur sliten man är och vilken typ av träning man ska göra. Vissa av killarna, som inte spelar så många matcher måste man träna på ordentligt med, så att de får upp ett visst matchtempo, med an de som spelat mycket får köra rehab och en del fotbollstaktiska övningar. Det är sådan hänsyn man får ta, när det blir 9 dagar mellan match, då kan man samla ihop sig och få hela gruppen att köra på ett gemensamt sätt.

 

 

 

 


'Sören Börjesson: ”Laget fungerar bra”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se