IMG_9319

Tommie Veljovic: ”Jättekul att få starta”

Sambadefensiv pratade med mittbacken Tommie Veljovic efter segern mot Åtvidaberg.

 

Din syn på matchen?

– Vi började starkt och tog också ledningen, sedan var det oturligt att Åtvidaberg kvitterade strax före paus. Vi tyckte att vi gjort en bra halvlek och skulle fortsätta på samma sätt. 2-1 kom genom William efter ett fint anfall från höger, där Ervik och Sliper kommer runt. Våra anfallare har ett övertag på deras mittbackar, vi kämpar och ligger på, utnyttjar det väl och vinner andrabollar. Mot slutet trycker de upp, vi blir passiva. Det blir många luftdueller, men vi rider ut stormen och får med oss tre poäng. Vi skapar väldiga många chanser och det är synd att vi inte gör mer än två mål.

Vi kunde ha avgjort mycket tidigare?

– Man ska vara glad att det blev vinst, men vi tar lärdom av det här. Vi får erfarenhet och man ska ha tålamod. Målchanser kommer vi att skapa, så det gäller att hålla fokus bakåt, vilket vi inte gjorde vid deras kvittering. Där blev vi lite naiva och hade fel positioner, men i det stora hela gör vi det ändå bra.

Din egen insats?

– Den är väl ok, första 90-minutaren på ett tag, men jag gjorde en tabbe direkt och fick ingen bra början. Jag var lite ovan vid det torra underlaget och fick ingen kontroll på bollen. Efter det växte jag in i matchen, det blev en hel del duellspel och det passar mig bra.

När fick du veta att du skulle spela?

– Marcus ringde mig igår kväll, Fredrik hade fått problem med ryggen. Egentligen förbereder man sig likadant oavsett om man ska starta eller ej, men det är en liten skillnad förstås.

Hur var det?

– Det var jättekul att få vara med i startelvan! Det är så i fotboll att om du inte spelar, så ska man träna hårt och vara i form när man får chansen. Alla vill ju spela, vi har en tunn trupp och de flesta kommer säkert att få spela.

Tankar om ÖIS?

– Det är en fantastisk förening, det ser man idag. Folk kommer hit och stöttar oss hela matchen även när det gick tungt och det lyfter oss verkligen. Jag känner William sedan tidigare och han har bara haft gott att säga om ÖIS. Får man en sådan här fin möjlighet är det bara att hoppa på det.


'Tommie Veljovic: ”Jättekul att få starta”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se