Sebastian Carlsén: ”Bättre för varje match”

Sambadefensiv fick också en pratstund med Sebastian Carlsén.

 

Kommentar till matchen?

– Vi öppnar fantastiskt första 15-20, spelar bra, får utdelning och gör två mål. Vi rider på den vågen i första, men efter paus går vi ner oss och backar hem. Det känns ändå tryggt, Värnamo skapar bara ett par chanser – även om vi borde stängt matchen med någon kontring. Vi borde kommit upp mer i andra och inte låtit motståndarna ha så mycket boll.

Backade ni hem avsiktligt?

– Nej, det bara blev så. Värnamo är ett spelskickligt lag och trycker ner oss. Det var ändå ganska bekvämt för oss, fast vi låg långt ner och inte stressande, även om det kan ha sett ut så. Det är ju inte bra att vi faller alltför långt tillbaka.

Vad säger du om säsongen så här långt?

– Jag känner mig starkare och bättre för varje match. Jag kommer alltmer in i laget och i spelet och är ganska nöjd med min insats de senaste matcherna.

Hur fungerar det att spela med Andreas Östling?

– Han är en duktig spelare och vi kompletterar varandra bra. Det är alltid lite svårt att komma till ett nytt lag och lära känna nya spelare, men jag tycker att vårt samarbete blir bättre och bättre och vårt kombinationsspela ha fungerat bra på sista tiden.

Du har haft en växlande fotbollskarriär.

– Ja, jag flyttade till Italien som 17-åring, sedan spelade jag också division 3 här. Senast var jag i Ängelholm, en liten klubb som knappt har resurser för att spela i Superettan Det har varit en kul karriär med många olika miljöer och jag har haft förmånen att få träffa många spelare. Nu är det ÖIS som gäller. Det är en fantastisk klubb med härligt folk, en storklubb som har ambitionen att komma upp i Allsvenskan igen. Det är alltid roligt att vara i klubbar, som satsar.

När är det dags för Allsvenskan?

– Just nu tar vi varje match som går. Klart vi har ambitionen, men det har väl i stort sett alla lag i vår serie. Det ligger mycket jobb bakom för att ta steget upp, men någon gång ska vi var med på den resan. Det verkar vara jämnt mellan många lag, men BP har varit klart bäst så här långt, de spelar bra fotboll och vinner matcher.


'Sebastian Carlsén: ”Bättre för varje match”' have 2 comments

 1. 27 maj, 2017 @ 09:57 Lanslarke

  Tack för intervjuerna Tomas! Det uppskattas.

  Det är glädjande att spelarna inte är nöjda med hur det såg ut i andra halvlek. Jag förstår att det är lätt att bli försiktig och passiv med en tvånolledning, men det är inget hållbart spelsätt i längden. I det korta perspektivet räknas bara resultaten. Ser man lite längre bort är det prestationerna som är viktiga.

  Svara

 2. 27 maj, 2017 @ 15:42 Bengt

  Instämmer med föregående, andra halvlek var inte bra. Mycket felpass och nedtryckta av Värnamo.
  Det bästa av allt, 3 nya poäng på kontot.

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se