IMG_7262

Sören Börjesson: ” Vi vinner och presterar”

 

Sambadefensiv fick en pratstund med Sören Börjesson efter segern mot Falkenberg.

 

Tankar efter slutsignalen?

– Väldigt skönt att få vinna! Det var länge sedan vi tog tre poäng och det här var en härlig belöning till våra spelare, som jobbade hårt och spelade riktigt bra under långa perioder.Det känns som en rättvis seger även om matchen var lite svängig, framför allt i andra halvlek.

Såg matchen ut som som du hade tänkt dig?

– Första halvlek spelade vi bra. Fin variation på våra uppspel, hittar olika vägar fram och försöker komma runt på kanterna – framför allt den ena. Det gäller bara att man kan locka över motståndarna, så man kan slå ut dem på rätt ställe. Jag tycker vi har en bra avvägning på när vi ska spela kort och när vi ska vända på det. Det är en riktigt bra halvlek.

Och andra?

– Det blev lite speciellt, först gör Falkenberg mål direkt efter en hörna, de hade inte skapat några målchanser och får ett mål. då händer det mentala saker. Vi blev lite försiktiga och ängsliga, vågade inte göra det som vi gjorde i första. Det är mer ett mentalt spel, samtidigt som de får en liten boost. Efter 10-15 minuter reder vi ut detta, får igång passningsspelet, börjar komma till lägen och bra inspel från kanterna. Vi får tag i matchen, nästan som i första. Sedan händer mycket, utvisning och mål. Falkenberg trycker på mot slutet och har ett övertag utan att skapa klara målchanser. Vi reder ut det bra även om det alltid är en viss oro i avslutningen av en match.

Daniel Sliper, tvåmålsskytt.

– Han är bra och klok, vet var han ska vara och tar bra beslut när han väl är där. Bra att viker in i första, vågar skjuta och tar ett avslut, på det här gräset får man bra belöning på detta. I andra är han också smart, att från sitt läge hitta en ny position och vara med på inspelet. Det är en bra känsla att vara på rätt ställe, när det börjar lukta. Han är pricksäker, skicklig på att sätta bollen på mål.

Svårigheter att komponera laget idag?

– Nej, vi har vetat att William kanske inte skulle få spela och har varit förberedda på olika sekvenser. Vi hade tidigt laget klart för oss och det var inget konstigt.

Hur viktig var den här vinsten?

– Den var viktig på flera sätt. Först för att vi presterar bra och vinner rättvist. Sedan för att vi tappar 1-0 och ett bra spel, ändå kan resa oss och vinna. Man stärks av detta, det ger viktiga signaler.

Och utan William och Johan.

– Det ger ett bra kvitto till truppen att många är med, visar framfötterna och vill konkurrera om platserna när man väl får chansen. Då ser vi också att det finns olika alternativ och vi kan lösa olika situationer.

Hur ska vi nu få plats med alla i startelvan?

– Det är bara elva gubbar,så det få vi ta efter hand. Huvudsaken är att vi vinner och presterar. Vi har en intensiv vecka med tre matcher på en dryg vecka, då är det viktigt att killarna går stärkta härifrån.


'Sören Börjesson: ” Vi vinner och presterar”' har en kommentar

  1. 18 maj, 2017 @ 14:45 Harry (dirty harry)

    Roligt att U 19 leder sin serie U 19 Div. 1 Södra Götaland.
    Hösten 2014 tog man bort U19 och det tyckte Gren / Allbäck var det rätta, spelare skulle utvecklas bättre att spela med U21 laget ????????

    Kriga på killar och ta hem serien, skall Öis Akademin ha något att hämta i framtiden skall Öis ha ett U19 lag i U19 Allsvenskan (Södra).

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se