IMG_5945

Hannes Sahlin: ”En alltför dålig insats”

Vi talade också med mittbacken Hannes Sahlin.
Kommentar till matchen?

– Det är en alltför dålig insats, så klart. Det är konstig match, vi blir straffade i första och där går luften halvt ur oss. Vi börjar ok, springer för varandra och får 1-0. Sedan har vi några chanser innan 1-1 kommer efter att de spelat igenom oss. Det blir ängsligt och nästa mål kommer, också lite enkelt. Efter paus försöker vi, men får inte till det. Vi hade sagt att vi skulle försöka hitta fler instick centralt efter marken på anfallarna och därifrån hitta kombinationer. Vi gör det stundtals och har några farliga chanser, men det är alldeles för dåligt att förlora med 1-3 hemma mot Frej.

Hur jobbigt är det här?

– Det är skit. Vi får rannsaka oss själva, även om det är jobbigt, så måste vi se till att plocka poäng och göra det tillsammans. Vi måste hitta harmoni, springa för varandra och sätta grunderna. Gör vi det, så kommer poängen och vi kan spela ut lite. Nu är det på tok för många som inte tar de där extra metrarna och då är det svårt att vinna matcher.

Vad är det som inte stämmer?

– Vi har gjort fär lite mål, idag har vi 17-5 i avslut och då ska man vinna. Oavsett om det är oflyt att vi inte gör mål, så försvarar det inte att vi torskar. Det är en kombination av mycket och det gäller att vi börjar tro på det. Det är en lång höst och även om det känns för j-t just nu, så kan det vända och vi ska göra allt för att det ska bli så.

Andra raka hemmaförlusten.

– BP är inte mycket att säga om, de är riktigt duktiga och vi får en tidig utvisning. Vi hade också förlusten mot Degerfors innan uppehållet. Vi får se till att göra det till vår borg igen och verkligen ta en kula för varandra, vinna löpmeter och hitta tillbaka till ABC, då ska vi börja vinna igen.

Kan du själv göra saker bättre?

– Det gör man alltid när man inte vinner. Man grubblar och kollar igenom matchen på video. Det tror jag alla gör och det är svårt att säga varför det blir såhär.

Tittar du alltid igenom matcherna?

– Vi får dem skickade till oss med ett program där man ser situationer man varit inblandad i samt hela matchen. Vi tittar på fasta, tacklingar och passningar, man ser om man kunde haft en annan position o sv. Man vill alltid bli bättre, det är ett verktyg och det är bra att jobba med saker som man ska förbättra.

Vi låg med i toppen i början, gör det saken svårare?

– Det här är väl ett bevis på att om man inte gör det ordentligt i den här serien, så är det tufft att vinna. Nu är det väl många matcher vi inte gjort det och det är svårt att peka på anledningen. Bortaspelet har förstås varit dåligt, vi får rannsaka oss själva under helgen och se vad vi kan göra bättre.


'Hannes Sahlin: ”En alltför dålig insats”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se