Albin Skoglund: ”Vi är för bra för att åka ur”

Sambadefensiv pratade med anfallaren Albin Skoglund efter derbyt.

 
Tankar efter slutsignalen?

– Det är en väldigt jämn match. Båda lagen försöker spela, men mot slutet blev det fler långbollar – när man vill ta hem en trepoängare.

Hur är det att spela derby?

– Det är givetvis stor skillnad mot en vanlig seriematch, det är jättekul att spela en match inför mycket folk, där det är härlig stämmning.

Du är en hårt arbetande forward?

– Jag försöker bidraga till laget, löpa så mycket som möjligt, att jobba över stora ytor är en av mina starka sidor.

Hur har det varit att komma från Häcken till ÖIS?

– För mig har det bara varit positivt att få komma hit och börja spela matcher igen. BK Häcken är en väldigt bra klubb, men jag fick inte så mycket speltid. Det var det jag saknade och att få komma till ÖIS var perfekt.

Temposkillnad på Allsvenskan och Superettan?

– Ja, lite men inte jättestor. I ÖIS finns många bra fotbollsspelare, vi har bra kvalitet på träningarna och visar stundtals idag att vi kan spela bra fotboll.

Du har haft en blandat inledning med bl a en utvisning.

– Jag var lite för het och ville för mycket inför den matchen. Det kom en 50-50-duell, där jag trodde att jag skulle hinna först, men det gjorde jag inte och det blev rött kort. Det var inte bra, men jag lär mig av mina misstag och det ska inte hända igen.

Det blev tränarbyte för en vecka sedan.

– Det blev en vecka där det hände en del, samtidigt tycker jag att vi spelare ska tag i det, kriga mer för varandra och spela bättre. Det är inte en person, som ligger bakom allting. Det är ändå som vi har höjts som lag och vi ska jobba för att ta fler poäng, så det känns bättre i truppen nu.

Har det vänt nu?

– Ja, som jag ser det. Det har kännts bra det senaste, mot Dalkurd visade vi att vi är bra. Vi utmanar dem och kan få med oss en poäng där. Idag gör vi också en bra

Vi blir inte inblandade i bottenstriden?

– Jag tycker vi är alltför bra för det. Klart att det kan hända, men spelar vi som i de två senaste matcherna ska det inte vara något problem.


'Albin Skoglund: ”Vi är för bra för att åka ur”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se