DI-M9jiXkAE8MSa

Daniel Sliper: ”Ser ljuset i tunneln”

Sambadefensiv talade med Daniel Sliper efter den viktiga vinsten mot Syrianska.

 
Din syn på matchen?

– Det kändes som det var mycket späning i matchen – med tanke på tabellplaceringen. Det är väldigt stelt spel innan vi får 1-0, både vi och Syrianska har några lägen. Första halvlek är helt ok. Efter paus är vår fysiska status något högre än deras, det gör att vi kan löpa, springa sönder dem helt enkelt. Tack vare vårt höga presspel, så gör vi de två sista målen. Vi får betalt för pressen och att vi är mer fysiska.

Berätta om ditt mål.

– Syrianska spelar ut bollen, Daniel kommer upp, vinner den och slår den på ett tillslag på djupet. Jag tar emot på ett, drar den och får vobbel på bollen (sånt som många unga spelare tränar på, men jag brukar ta fram det på match i stället). Det var en jätteskön träff på foten och bollen satt där den skulle. Det var kul, det var ett tag sedan jag gjorde mål.

Du hade en jättechans i sekvensen innan.

– Ja, nicken. Det är små marginaler, nästa gång går den in. Det var inte många cm som skiljde.

Att få 1-0 precis före halvtid?

– Jätteskönt, det är mycket lättare att gå ut till andra halvlek med ledning. Jag tycker ändå vi har komandot i större delen av matchen, är lite bättre taktiskt, hotar mer i djupled och offrar oss mer. Syrianska är individuellt skickliga, men det blir inte så mycket mer. De spelar i sidled, vi ligger kompakt och de spelar aldrig igenom oss. Backlinje och målvakt är fantastiska idag. Mittfältet gör ett bra jobb.

Efter 3-0 var det helt avgjort.

– Vi har väntat på att ha det resultatet i en match och bara spela av matchen, men det har inte blivit så utan det har hela tiden varit jämnt in i det sista. Det är en skön känsla, även om vi kan bli bättre på att hålla i bollen.

Oerhört viktig vinst.

– Ser man på serien så var det väldigt viktigt och man behöveer vinna mot lagen som ligger under oss. Jag tycker vi är det bättre laget alla dagar i veckan. Bra för tabellen ochännu bättre för självförtroendet med tanke på att vi varit lite nere och att det har hänt mycket i klubben. Jag tror att många har påverkats av det, men nu ser vi ljuset i tunneln och kan gå vidare. Det blir lättare att gå till träning och se fram mot nästa match.

Hur har du själv påverkats?

– Inte så mycket. Klart att man blir berörd av allt som händer, men det påverkar mig inte på ett negativt sätt. jag har varit i klubbar, där det har varit betydligt värre än så här. Man kan säga att jag är van, det blir press, men det betyder inte att jag spelar sämre, utan jag försöker helt enkelt göra så gott jag kan.

Vad säger du om förändringen?

– Det är egentligen en styrelsefråga. Klubben gjorde det som man tyckte var bäst och jag gör mitt jobb. Jag försöker vara positiv och göra mitt bästa på plan.

Märker ni spelare en stor skillnad?

– Ja, absolut. Markus och Sören har olika personligheter och olika filosofier, det är helt normalt. Vi har full respekt för Sören och Fredrik och kommer att köra på.

Spelmässigt?

– Vi har blivit lite modigare där bak, försöker spela oss upp mer. Vi har kommit en bit, men vill komma ännu längre. Sedan ska vi länka ihop backlinje och mittfält än mer i uppspelsfasen.

Hur passar det din spelstil?

– Mina starka sidor är att komma in i box och avsluta. Det är inte så mycket possesion i mitt spel, utan jag försöker spela enkelt.

Du är fortfarande lagets bäste målskytt.

– Framför allt behöver laget mål, sedan spelar det ingen roll vem som gör målen – även om jag är jätteglad över dagens mål. Vi har gjort alldeles för få mål och jag hoppas det går bättre nu. Det var viktigt att William fick göra två mål idag. Vi kommer att ha väldigt stor nytta av hans kompetens under hösten. Vi får först se till att säsongen är i hamn, efter det ska jag börja skjuta lite extra.

Slutet på säsongen?

– Det ska bli kul att gå in i de sista viktiga matcherna, vi har roliga och tuffa fighter kvar. Lag som är disciplinerade och organiserade brukar ta poäng och det ska vi också göra.


'Daniel Sliper: ”Ser ljuset i tunneln”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se