Thomas Askebrand: ”Det var surt”

Trots en mycket bra insats i första halvlek – där man dominerade spelet helt och hållet, så blev det en ny förlust för ÖIS mot Jönköping. Vi talade med Thomas Askebrand efter slutsignalen.

 
Kommentar till matchen?

– Vi spelar riktigt bra i första och ska göra både två och tre mål där och punktera matchen, men nu gör vi inte det. Efter paus kommer Jönköping ut som ett helt nytt lag och börjar pumpa bollar bakom vår backlinje. Vi blir väldigt långa och hänger med högt upp med ett antal spelare. Vi är inte där helt enkelt, vi är för långt ifrån motståndarna och kan inte bromsa upp dem. De gör det väldigt bra med sitt långa spel. När vi är på väg att förändra vårt spel och låsa lte tidigare genom att sätta in en anfallare, så kommer 1-2. Det är surt, med tanke på första 45, så borde vi satt oss i bättre läge.

Var det enbart Jönköping som blev bättre?

– Det är lite blandat. I första är vi uppe i pressen på dem, vilket gör att de inte får spela de djupa bollarna, som vi vet om att de kan komma. Sedan är vi inte där och då sätter de bollarna och får en rejäl medvind. De började också spela lite kortpassningar på första tredjedelen och gör det fyndigt, medan vi blir passiva och stillastående. Då kan de trä in bollar, aggressiviteten måste finnas där. Det spelar ingen roll vilket system du använder, man måste upp i press hela tiden, framför alt mot ett så duktigt lag som Jönköping. De gillar att ha ett possessionspel, vi är inte tillräckligt nära, då blir det tyvärr så här.

Andra raka hemmaförlusten.

– Mot Norrby gör vi inte jobbet fullt ut, vi var bekväma och lata, vi går inte in med rätt inställning och där var jag inte alls nöjd. Idag började vi göra jobbet på ett bra sätt, men man ge cred till Jönköping att de fortsätter trycka ner bollarna och får spela därifrån, vilket de gör bra. Jag hade förstås inte räknat med att vi skulle gå obesegrade på hemmaplan hela tiden, man åker på torsk då och då, serien är sådan. Man får inga lätta segrar.

Flytet är borta?

– Det brukar jämna ut sig, men det är inte roligt att förlora, det är värdelöst.

Hur ska vi vända på det?

– Vi får försöka få in energin igen. Vi har varit korta med folk ganska länge. Sista åren har jag haft en smal trupp med 18 + 2, men jag har aldrig varit med om att så många varit borta samtidigt. Avstängningar och skador har varit jobbiga. Brage-matchen tog styggt på oss och efter den har vi tappat lite fart och rytm. Vi behöver komma upp på hästen igen och ta tag i det, det finns inget annat. Idag var vi inställda på att göra jobbet, komma nära in på motståndaren och det gör vi rätt från början.

Vad händer med truppen i sommar?

– Det ska komma in något nytt, som truppen ser ut så behövs det fyllas på, men jag kan inte säga mer nu.


'Thomas Askebrand: ”Det var surt”' har en kommentar

  1. 28 juni, 2018 @ 07:40 Alfred

    Att laget inte klarar av att prestera över två halvlekar gör mig väldigt orolig. Kan bara se två anledningar härtill; bristande motivation och/eller fysik. Det tekniska kunnandet fins ju där, det bevisas av våra ”bra perioder” i matcherna.

    Om det är fysiken som brister kan det i och för sig bero på en liten trupp vilket skulle kunna medföra onormalt högt slitage på spelarna.

    Om det däremot är motivationen som tryter är det, hur mycket jag än gillar Askebrand, problem med ledningen.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se