QWIBERG_APRIL5

”Jag vill kunna bidra med så mycket som möjligt” – Joel Qwiberg

Infann mig på ÖIS-gården under fredagen för att se lagets sista träningspass inför drabbningen mot Halmstad BK.  Jag måste säga att killarna såg ut att vara fyllda med energi under träningspasset och ser väl förberedda ut inför matchen. Trots de förberedelser ÖIS har tränat på under veckan så skall man ej tro att den andra omgångens motståndare i Superettan är på något slags sätt ett enkelt lag att kunna slå på bortaplan. Visst finns färska minnen av den fina vinsten senast från förra säsongen, där en viss Diego Montiels avgörande i 94:e minuten fick publiken att jubla. Mycket har hänt sen dess och båda lagen har genomfört en hel förändringar inom sina trupper. Halmstad BK har lyckats få in värvningar som mittfältaren Joel Allansson och anfallaren Sadat Karim, något som man inte himlar ögonen åt direkt. Med en redan mycket duktigt trupp från förra säsongen så kan både Allanssons slit på mittfältet och Karims öga för mål denna säsong visa sig vara viktiga för en potentiell toppstrid i Superettan. Mycket talar för att den halländska klubben komma att bli mardrömsmotståndare för många lag i Superettan och Örgryte måste prestera på topp denna match för att ta poäng på Örjans Vall.

Halmstad har imponerat under försäsongen och visat upp att de även kan slå lag som befinner sig längre upp i det svenska seriesystemet. I Svenska Cupen så har laget lyckats prestera bra mot de allsvenska lagen och med endast tre insläppta mål mot dessa lag så kan man komma att anse att laget besitter fina defensiva egenskaper. Trots att laget har mött allsvenska klubbar så som Östersund, Sirius och AFC Eskilstuna så har Halmstad visat på att de inte är nöjda med att endast vara ett Superettanlag. Klubben har inför denna säsong verkligen satsat på att ta sig tillbaka till fotbollens finrum och matchen mot ÖIS kommer vara ett styrketest för båda föreningarna.

En spelare som längtar efter just denna typ av utmaning är Örgrytes nya #2, Joel Qwiberg.

Jag fick möjligheten att ställa några frågor efter träningspasset till den forne MLS-spelaren och han är väl medveten om den förväntningar som folk har om ÖIS, sina egna ambitioner och att matchen på lördag kommer att bli tuff.

Välkommen till ÖIS! Hur känns det att tillhöra truppen?

- Stort tack, det känns riktigt bra. Jag har fått ett varmt välkomnande av alla spelare, ledare, klubben och alla supportrarna. Jag har fått massa en massa meddelanden på sociala medier av supportrar där de välkomnar mig och det gör mig glad.

Hur kommer det sig att valet föll på ÖIS till slut? 

- Jag tycker att det finns en jättestor potential i ÖIS och vi har alla förutsättningar här för att kunna ta ett ytterligare steg seriemässigt. Det fick mig att känna att detta kan bli en kul resa som jag vill vara med på.

Tankar inför matchen på lördag och det motstånd ni ställs emot? 

- Jag kom att kolla ganska mycket av Svenska cupen medans jag var i USA och Halmstad är ett duktigt lag. De har ett bra gäng på plan, bland annat centralt på mittfältet med Pontus Silfwer, Joel Allansson och Andreas Johansson(spelar även mittback). Islänningen(Hóskuldur Gunnlaugsson) på topp är också vass men även om de ser bra ut i år så måste jag säga att jag även är imponerad Örgrytes trupp. Det finns mycket fotbollskvalité i det här laget och framförallt är det en riktigt bra grupp. Så jag hoppas att vi kan åka därifrån med minst en poäng iallafall. Det tror jag är väldigt viktigt i slutändan när man summerar säsongen.

Har du några målsättningar inför denna säsong? 

- Nej men det är väl ingen hemlighet att jag vill spela Allsvenskan. Det vore konstigt ifall jag kom tillbaka från att ha testat på att spela i MLS och inte hade som ambition att spela i Allsvenskan. Det jag känner ambitionsmässigt just nu är också just att det vore vara kul att få spela Allsvenskan med ÖIS och att jag vill kunna bidra med så mycket som möjligt för att det skall bli en verklighet. Jag vill gärna hjälpa till genom att göra detta laget lite bättre och spetsigare. 

Hur anser du att MLS och Superettan skiljer sig åt nivåmässigt? 

- Det är klart att det är en stor skillnad. För mig som ytterback så blir det en väldigt stor skillnad om man tittar på de anfallare/yttermittfältare man kan möta under matcherna i USA främst, där de ofta håller en väldigt hög nivå. Men med det sagt så är Superettan fortfarande en tuff liga och jag har varit i den förut. Det är ett ”råttbo” att ta sig hela vägen upp till toppen och det är bara tuffa matcher som gäller, man kan inte tro att det någonsin kommer vara en enkel match liksom. 

Du har sen tidigare redan vunnit Superettan en gång. Du spelade även alla matcher i serien för BP det året, skulle du säga att det krävs ett speciellt tankesätt för att kunna prestera på topp under en hel säsong? 

- Jag tycker jag är ganska professionell, allt ifrån att ta hand om kroppen, förberedda sig, äta och få sömn. Jag vill kunna ställa krav på mina medspelare och jag hoppas att de kan ställa krav på mig också. Jag känner ingen press att komma hit och försöka göra något annorlunda, utan jag skall istället fortsätta med det arbete som fått mig att nå hit från början och det var även det som tog mig till USA. Jag tror att det är hårt jobb, där skall kunna leda med exempel genom att komma först till anläggningen, träna extra hårt och vara lite noggrannare. Jag hoppas att detta kan kunna smitta av sig på de andra spelarna i laget.

//@MOrgryte

(Nedan finns några bilder från fredagens träning.)

5/4-2019

Använd3_aliev

IMG_0154

5/4-2019

IMG_0104

IMG_0082

5/4-2019

 


'”Jag vill kunna bidra med så mycket som möjligt” – Joel Qwiberg' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se