Thomas Askebrand: ”Bitter och besviken”

Sambadefensiv pratade med Thomas Askebrand efter den snöpliga förlusten mot Trelleborg.

 

Tankar efter matchen?

– Det är en match som vi ska vinna. Vi både presterar och spelar tillräckligt bra och har också många klara chanser att göra flera mål, så det känns onödigt att vi förlorar. I första gör vi det bra tills Danny blir borta ett par minuter, då kommer de in i matchen och i samband med bytet är de bättre. Efter det kommer vi tillbaka och i andra är det i princip spel mot ett mål, med tanke på det ska vi göra mål och ha en trea med oss. Nu känns det verkligen surt.

Värre än senast mot Jönköping?

– Mycket värre! Jönköping är kanske seriens bästa lag och med tanke på hur det såg ut ute på plan, så ör det här mycket jobbigare.

De flesta målchanserna kom efter 60 minuter.

– Ja, de orkade inte riktigt och gick på knäna, medan vi var tvungna att pumpa på. Det kändes inte som de låg lågt bara för att försvara. Nu var det inte medvetet, de var trötta.

Deras mål?

– Det var ett snyggt mål, men vi går bort oss lite enkelt. De gör en bra grej, samtidigt som vi gör en mindre bra.

Stort glädjeämne att Daniel Paulsson är tillbaka.

– Det är det enda vi kan vara glada över. Han har sett jättebra ut på träningarna, men vi kan bara spela honom 10-15 minuter. Sedan är det skillnad på träning och match. Vi kan inte begära under bara för att han är tillbaka, utan han får acklimatisera sig undan för undan.

Vi spelade 3-4-3 idag.

– Det är inte det som ska ha någon betydelse. Vi är lika många på plan och får se till att göra det bättre. Spelsystemet var inte det vi föll på utan vi skapade tillräckligt för att vinna. Vi kommer till många frilägen och får spel bakom dem, tack vare att vi är tre där framme. Vi har haft en strulig säsong med alla skador och därför fått skifta en del, vilket inte är kul.

Har du varit med om så många allvarliga skador på en gång?

– Nej, aldrig. Något år har man ingen eller en, men nu har vi fyra korsband och en hälsena utan att ha gjort något annorlunda. Skadorna har kommit både på naturgräs och konstgräs och utan dueller, så det finns inget att ta på. Lasse och Roger har inte hittat något, men det är för mycket för att vara en tillfällighet.

Kan vi vända det här i nästa match?

– Just nu är man bara bitter, tom och rätt besviken. Vi får bryta ihop idag och ta nya tag imorgon och vi ska kunna ha en bra avslutning


'Thomas Askebrand: ”Bitter och besviken”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se