Kevin Ackermann: ”VI var revanschsugna”

ÖIs lyckades till slut besegra Norrby och vi pratade med ”matchens lirare” Kevin Ackermann.

 
Tankar efter matchen?

– Det är så j-a gott att vinna, vi var riktigt revanschsugna efter den usla insatsen i måndags. Vi startade lite dåligt, fick inte tag i dem i första och de kommer ur vårt presspel. Norrby är bra och skickliga när de får tid. Vi fick nya instruktioner i halvtid och vi får mer grepp på dem i andra. De är starka i luftrummet, men vi gör ett monsterjobb där.

Vad för instruktioner?

– Att vi skulle kliva högre på dem, jag skulle gå upp på deras centrala mittfältare. Vi skulle försöka låsa in dem och när de spelade tillbaka, så skulle Ailton och jag ta varsin sida. ABW och Ndione skulle ligga på deras mittbackar och få dem att slå längre bollar.

Var vinden jobbig?

– Det var inget jag direkt tänkte på, men klart att den påverkade en del.

Det blev två tuffa matcher mot Norrby.

– Vi har kanske tagit ett steg tillbaka. Norrby är bra, luriga. Många spelare som är duktiga. Vi visade ändå i andra att vi är det bättre laget.

Du spelade fram till 1-0.

– Det var skojatt bidra med någon poäng, jag vill försöka göra så många som möjligt. Ailton är skön att spela med, man vet att han hittar sina ytor och leverar när han får bollen.

Din första assist.

– Jag hade en halv i första matchen mot Ljungskile…

Vad behövs för att vi ska bli bättre?

– Nu har vi stutsat tillbaka, Vi hade sju bra matcher och ett flow. Det handlar om självförtroende och nu fick vi tre poäng med oss inför Ljungskile. Vi har bra spelare, kan spela boll och ska fortsätta göra det.

Ljungskile nästa, lätt eller svårt?

– De ligger där nere, men jag har respekt för dem. De har haft en del otur och vi får inget gratis utan måste komma med en bra attityd på fredag.


'Kevin Ackermann: ”VI var revanschsugna”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se