Hampus Dahlqvist: ”Inramningen är fantastisk”

Med publiken kom också spelet för ÖIS. De rödblå övertygade stort mot Vasalund och vann relativt enkelt med 3-1. Sambadefensiv pratade med ytterspringare Hampus Dahlqvist efter slutsignalen.

 

 

Grattis till segern och en bra insats!

– Tack, det känns som en ren urladdning med publik på plats. Vi körde på från första minuten, det gick lite troll i början och vi fick inte in den, men till slut kom det och allt lossnade. Vi har fått till det sista vi behöver, det har kommit mer och mer de senaste matcherna, förra och denna matchen har det lossnat ordentligt.

En (nästan två) assist blev det för dig.

– Jag borde förstås gjort ett mål också, men en assist är kul.

Du har spelat mycket, men inte fått så mycket uppmärksamhet.

– Ajdin gör ju alla mål, så han får alla rubriker. Jag är lite mer grovjobbare, det är inte fel utan bara roligt.

Berätta lite om din bakgrund.

– Jag började i Öckerö, sedan gick till IFK som 15-åring och var där till jag blev 19. Sedan blev det Ljungskile och Lindome innan jag kom till ÖIS.

Du följde med Dane och Johan hit.

– Det kändes otroligt skönt, när det blev så. Det är tryggt med tränare och spelidé, som man känner till. Det gjorde att man kom in i det här relativt snabbt.

Vi hade en tung inledning på säsongen.

– Ja, det går fort. Inramningen är fantastisk, det är första gången jag spelar inför sådan här publik. Man får en helt annan energi, man kan trycka på när man har alla i ryggen.

Just nu är vi inget bottenlag längre.

– Det känns som det går åt rätt håll, vi tar steg för varje match, det blir bättre och bättre. Så här såg det absolut inte ut de första matcherna och det är bara för oss att köra på. Vi ska vara ödmjuka och fortsätta. Spelidén är densamma, men vi har blivit bättre på grunderna och då kan vi utveckla det andra – ytterspelet och det rakare spelet. Sedan ska vi försöka få in bollen mer bakom i rätt lägen. Det finns alltid mer att jobba på, man blir aldrig klar.

Att ligga föra GAIS?

– Klart man tänker på det, det är väldigt kul. GAIS hade en bra start på säsongen och nu är vi förbi.


'Hampus Dahlqvist: ”Inramningen är fantastisk”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se