Daniel Paulson: ”Känner mig stark och i form”

Sambadefensiv ställde också några frågor till vår egen härförare och lagkapten, Daniel Paulson.

 
Kommentar till matchen?

– Det är en bra match över 90 minuter minus sista kvarten i första, då vi blev lite stillastående. Vi andas lite under den perioden och har lägre bolltempo, då tog Akropolis över, men sett över hela matchen är det solklart vem som ska vinna.

0-1?

– Det var ett tungt mål att släppa in, men det visar också att vi har en stark tro på oss själva och att vi är ett bra fotbollslag. Vi kan vända matcher och vinna.

Akropolis?

– De vill ligga lågt, utnyttja våra bolltapp och ställa om på oss. De gör det bra, men vårt sätt att spela gör att de inte orkar en hel match. man märker därute att de inte har kraft att anfalla när de vinner bollen. Under andra har vi ett bra återerövringsspel, då vinner vi tillbaka bollen och kan fortsätta trycka på. I den här matchen kändes det aldrig farligt utan vi gjorde jobbet.

Tidigt 1-1 var viktigt.

– Absolut, oavsett hur mycket spel och hur många chanser man skapar, så måste bollen in. Det är ju det svåraste i fotboll, men vi hade en känsla av att det kommer. Vi var inte helt nöjda i halvtid, vi visste att vi kunde göra det bättre och det tycker jag att vi gjorde.

Drömmål av dig senast, inblandad i förspelet till alla tre målen idag.

– Det har med laget att göra, det flyter på bra nu och då är det lättare. Jag börjar komma in i en bra form, känner mig stark, har fått köra på en längre tid. Jag har en god känsla, det känns bra i kroppen och det känns skönt.

Det är mycket mer stabilt spel nu.

– Om man tittar på träningarna, så är det stor skillnad mot ett par månader sedan. Det gör att vi blir bättre varje vecka, hittar ett samspel, så det är en kombination av många olika saker- som lag är vi mycket bättre. Allt var väldigt nytt i början, nu har vi byuggt vidare och blivit mer bekväma och det ger resultat. Det handlar inte om någon enskild spelare utan man kan titta på vem som helst, hela laget har förbättrats mycket.

Kvartetten från Lindome.

– Jag är jätteimponerad av alla fyra. De är också fantastiska människor, vi har en otroligt bra grupp, där vi har roligt tillsammans. De har bidragit till detta och att de är duktiga spelare är ju ett stort plus.

Tabellen?

– Det är fortfarande tajt med poäng. Vi ska bygga vidare på det här och gör ännu bättre prestationer längre fram, men det känns skönt med två raka segrar och fem matcher utan förlust. Hade serien startat nu, så hade vi inte varit ett bottenlag. Vi ser oss som bättre än så och har ett gott självförtroende. Det gäller förstås att bevisa det varje vecka och inte bara prata om att vi är bra.


'Daniel Paulson: ”Känner mig stark och i form”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se