Elias Gustafson: ”Dålig insats av oss”

Årets riktiga hemmapremiär mot Öster blev till stor del en upprepning av förra säsongens match. Spelet fungerade inte alls och Sällskapet förlorade även den här gången med 0-1. Sambadefensiv pratade med Elias Gustafson, som stod för ett piggt inhopp.

 

 

Din syn på matchen?

– Jag är jävligt missnöjd, en dålig insats av oss, vi har försökt att jobba med grunderna efter förlusten mot AFC (som vi inte heller med nöjda med), men lyckas inte sätta det. Det är frustrerande, många delar som inte fungerar och det är svårt att peka ut något speciellt.

Vad har ni jobbat på?

– Balansen mellan att sätta vår höga press och ändå vara kompakta som lag och inte släppa till målchanser. Det lyckas vi inte med, vi vinner inte bollen högt många gånger och Öster kommer enkelt till avslut.

AFC och Öster spelar på olika sätt och ändå har vi svårt mot båda.

– Det är upp till oss, vi vill spela på våra villkor, men klarar inte det. Vi lyckas inte ta tag i matchen och få den dit vi vill. Det känns som resten fallerar också, vi har inte det bollinnehavet som vi behöver för att orka med vår höga press. Det blir mycket spel på vår planhalva och vi har problem att spela loss boll i uppspelsfasen och då blir det jobbigt.

Det blev bättre när du kom in.

– Jag försöker bidra med energi och kommunikation, vi behöver ta i, kämpa och ta det därifrån. Jag vill skapa en positiv känsla och få igång laget.

Det är uppförsbacke just nu.

– Ja, men det är också jättemånga matcher kvar, vi ska fortsätta och ta tag i det. Det finns inget annat att göra, vi ska bita ihop till nästa vecka och jobba som fan under träningarna och rätta till det som behövs.


'Elias Gustafson: ”Dålig insats av oss”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se