Hampus Dahlqvist: ”Ett steg framåt”

Sambadefensiv pratade också med Hampus Dahlqvist efter den snöpliga 1-2-förlusten mot Trelleborg.

 
Din syn på matchen?

– Vi gör en bra första halvlek, men det är jobbigt att släppa in ett tidigt mål och få jobba i uppförsbacke. Tyvärr händer samma sak i andra och vi lyckas inte vända på det.

Vi var värda betydligt mer.

– Nu var allt nytt. En ny tränare kom in för två dagar sedan, vi hade ett nytt spelsystem. Tycker ändå det är ett steg framåt, vi var farligare idag än på länge och med mer skärpa i sista tredjedelen, så ska vi vinna.

Att alltid släppa in första målet?

– Det är jobbigt mentalt, när man vet att det händer ofta – och när det då händer igen blir det riktigt tungt. Det känns som om man ska bestiga ett berg.

Mycket spel på din kant.

– Det blev så under matchens gång. Trelleborg hade mer framåttryckt ytter och ytterback på deras högersida och blev mer passiva på min sida, så vi fick ett övertag där.

Ser du någon likhet med den dåliga starten vi hade förra säsongen?

– Förra året var det mer att vårt spel skulle sättas, då vi hade en ny spelidé. I år har det varit mer att när vi förlorat har det varit jobbigt mentalt och vi har fått sämre självförtroende, vilket är just det man behöver med den fotbollen vi spelade.

Det verkade som om alla trivdes med spelsättet, men till slut blev poängtappen för mycket?

– Det är kanske ännu svårare att spela en passningsorienterad fotboll när det går tungt. Det handlar mycket om självförtroende, spelbarhet. Är man ett lag, där mycket beror på tillfälligheter och hårt arbete, så är det kanske lättare att börja där. Det är det vi börjat med nu när det gått dåligt att sätta de grunderna, det andra vi har i oss och det är mer att vi behöver en vinst för att det ska lossna.


'Hampus Dahlqvist: ”Ett steg framåt”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se