Matchrapport, ÖIS-AFC 2-2

En av Örgrytes mer udda matcher tog slut 18 timmar efter ordinarie starttid. Matchen blev först uppskjuten en dryg timme på torsdagen efter ihärdigt regnande kryddat med lite åska. När man trots detta gav sig på det helt omöjliga uppdraget att försöka börja matchen och fick avbryta efter 2 minuter efter att upptäckt (utan att först testa) att bollen knappt rullade efter avspark, så var det fortsättning följer dagen efter.

Fredagens avspark sattes till kl 11.00, visserligen har båda lagen ny match redan på måndag, men det verkade ändå inte vettigt. Hade det inte varit möjligt att spela som vanligt på kvällen och skjuta på kommande match i stället?
ÖIS hade gjort en del ändringar sedan matchen mot Utsikten, in kom Gustafsson, Sjögrell och Ackermann. Den spelmässigt godkända insatsen senast lyste helt med sin frånvaro, första halvlek var långtifrån bra, utan snarare årets sämsta. AFC dominerade matchen med eftertryck, hade ett stort övertag i bollinnehav och kunde ta ledningen i 13:e minuten efter att Victor Fors slog in ett stolpretur.
Kvitteringen kom som en blixt från klar himmel. Elias Gustafson fick till ett närmast perfekt inlägg till en helt bortglömd Victor Lundberg, som kunde nicka in 1-1 på ÖIS första chans  – avsluten var 1-9 i första.. Andra halvlek blev en aning bättre från ÖIS. Bl a gjorde inhopparna Bärkroth, Abraham och Raskalj att vi fick mer energi. Raskalj har en förmåga att fördela bollar, som verkar ge mer trygghet för laget. Bäste ÖISare sammantaget var dock Isak Dahlqvist.
Trots detta var det fortfarande AFC, som styrde matchen med järnhand. 1-2 kom i 67:e minuten, när Superettans skyttekung Amar Muhsin trasslade sig igenom ÖIS mittförsvar och satte upp bollen i höger kryss. När nu nöden var som värst, så kom hjälpen från högerbacken Victor Fors. En felpassning gav Niklas Bärkroth läge rakt framför mål och Niklas kunde prickskjuta in kvitteringen vid stolpen.
Matchens slutskede innehöll några diskutabla domslut, en jättechans för Abraham att ge ÖIS en orättvis seger samt ett läge i slutminuten där Ahl-Holmström var oerhört nära att komma helt fri med målvakten.

 

2-2 och en poäng måste vi vara väldigt nöjda med i en match, där ÖIS tidvis var helt utspelade och där vi hade totalt två avslut. Poängutdelningen mot Utsikten och AFC till trots, så hamnade Örgryte åter under nedflyttningsstrecket och de kommande matcherna, mot ÖSK (b), Dalkurd (b) och Norrby (h), kommer att bli ännu viktigare än förut.


'Matchrapport, ÖIS-AFC 2-2' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se