Matchrapport Sandvikens IF – Örgryte IS

Långt in i sista omgången såg det ut som om ÖIS skulle lösa säsongen utan negativt kval. Men efte förlust mot BP med 3-1 och när Jönköping-Örebro slutade 1-1 i oerhört försenad match – som också tog bort mycket av det sportsliga – så stod Lirarnas Lag på den nyare versionen av Jernvallen för att kämpa sig kvar i Superettan itvå matcher mot Sandvikens IF.

Vi började matchen bra med övertag i bollinnehav, men två snabba omställningar av SIF, när man satte full fart blevv riktigt farliga. Ännu värre blev det i mitten av första när Robin Wallinder lämnade retur på ett långskott och Naeem Mohammed fick i stort sett öpet mål, men lyckades skjuta utanför.

Matchen avgjordes i praktiken när en skruvad frispark av Herman Sjögrell nickskarvades i mål av Arvid Brorsson. Efter det målet tappade SIF mycket energi och vi kunde lugnt och stabilt spela vidare. I 60:e minuten kom 0-2, när Viktor Lundberg lugnt lyfte in bollen efter fint förspel av Daniel Paulson och Kevin Ackermann.

Segern kunde faktiskt blev än större och säkrare, men fina lägen för Isak Dahlqvist och Alexander Ahl Holmström räddes av målvakten. Nu återstår minst 90 tuffa minuter i returen, men vi har skaffat oss ett bra utgångsläge och vi hoppas på en minst lika bra insats på Gamla Ullevi.


'Matchrapport Sandvikens IF – Örgryte IS' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se