Matchrapport: Örgryte IS-Gefle IF 3-1

Fem dagar efter årets första seger var det dags igen.

ÖIS mötte nykomlingen Gefle på ett soligt Gamla Ullevi. Bortalaget inledde bäst och hade matchen första chans.
En frispark från vänster gick igenom ÖIS-försvaret, men ingen bortaspelare hann fram. Vi tog över undan för undan och dominerade i stort tillställningen ända till slutsignalen och det var även Lirarnas Lag som tog ledningen efter 20 minuter. Ett inspel från Hady Salem Karim styrdes ut till Eiron Sadiku, som från 20 meter fick en sådan där träff som de flesta bara kan drömma om. Bollen borrade sig upp i höger kryss och vi hade fått den start som alla önskade.

ÖIS forttsatte att dominera och det fanns chanser till fler mål och i 35:e minuten var det dags för 2-0. Chritoffer Styffe slog en långboll som Noah Chritoffersson löpte på. Noah hittade Isak dahlqvist som smekte in bollen bredvid förra årets ÖIS-målvakt Robin Wallinder.

Glädjen grumlades något när Gefle reducerade strax efteråt genom Leo Englund, men andra halvlek fortsatte på samma vis som första – med stort bollinnehav och stabilt spel från ÖIS. Sista spiken sattes när Marcus Haglind Sangré slog in långboll till Noah Christoffersson, som starkt höll undan för sin försvarare och kunde lyfta in 3-1, som också blev slutresultat.

De tre senaste matcherna – örebro, Sundsvall och Gefle – har varit bra spelmässigt, ett lyft från inledningen av säsongen. Med allt fler skadade spelare tillbaka i truppen har vi förbättratbåde offensiv och defensiv. Det har också lett till att vi tagit sju poäng och avancerat upp en bit i tabellen. Nu väntar några lugna dagar innan det är dags för derby mot vårt kära GAIS.

'Matchrapport: Örgryte IS-Gefle IF 3-1' har en kommentar

1. 4 juli, 2023 @ 15:10 Nathan