Matchrapport: Örgryte IS – Västerås SK 1-0

Sist i Superettan med två omgångar kvar, då lär det behövas sex poäng för att möjligen nå en kvalplats. Första delen av årets avslutning var hemma mot redan klara seriesegerna Västerås. Största förändringen var att Jeffery Aubynn hade slutat dagen innan match och i stället var Xabier Ruiz Ocenda huvudansvarig tränare.

Lirarnas Lag var betydligt piggare än på senaste tiden och hade ett visst grepp om matchen i första. Det var dock inte många chanser, men ÖIS vann avsluten med 10-2. Första chansen var nick över av Viktor Lundberg. Närmast mål var Edi Sylisufaj när han språngnickade utanför efter inlägg av Nicklas Bärkroth. Samme Sylisufaj hade sedan ett vinkelskott efter ett bra anfall, men Kevin Holmén fick ingen fart på returen som kom.

Direkt efter paus kom avgörandet. Edi Sylisufaj fick bollen nära mittlinjen, tillbaka på egen planhalva och vände bort en motståndare innan han satte full fart framåt. Vid straffområdesgräänsen drog han på ett underbart skott, som seglade in strax under höger kryss. En riktig kanonmål, ett klassmål, när det som bäst behövdes!!!

Efter målet blev det mest ställningskrig med få målmöjligheter. Jabir Abdihakim Ali hade ett skruvat skott, som Mathias Nilsson räddade. I den 10:e stopptidsminuten kom sista VSK-chansen med en frispark från högerkanten. Nilsson lyckades boxa undan bollen och vi kunde andas ut.

Matchen var slut och första hemmavinsten sedan 27/5 var ett faktum. Nu finns chansen till kvalplats inför sista matchen mot Landskrona borta. Det är alltid tufft när man inte har avgörandet i egna händer, men någon gång ska det väl vända och i så fall blir det ett kval för oss – igen.


'Matchrapport: Örgryte IS – Västerås SK 1-0' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se