Matchrapport Örgryte IS – Utsiktens BK 1-2

Ny säsong, ny tränare, nytt spelsätt och flera nya spelare. Det finns stora förväntningar på att 2024 ska bli en mycket bättre säsong än på länge. Utsiktens BK stod för premiärmotståndet och det var ingen lätt början på Superettan.

ÖIS hade svårt att få till spelet i första, man glimtade till då och då, men det var Utsikten som styrde händelserna på plan. Det var följdaktligen också Utsikten som tog ledningen. Efter ett anfall på högerkanten kunde Filip Trpcevski forcera in bollen efter 23 minuters spel.

Liranas Lag inledde andra halvlek piggt, men vad som kändes som en billig straff gjorde att Utsikten ledde med 2-0 efter 51 minuter. Det blev ett kärt återseende när förra årets succéspelare Edi Sylisufaj byttes in. Han såg till en början med pigg ut, men försvann i det massiva tryck som ÖIS avslutade matchen med. Man kastade det mesta framåt och det gav resultat med en reducering när Christoffer Styffe snyggt nickade in en hörna från Amel Mujanic efter 88 min. Tiden var dock inte på vår sida  och efter 5 minuters stopptid stod ÖIS som förlorare.

Som helhet kändes insatsen trots allt stabil. Det fanns en bättre organisation och struktur i laget än förra säsongen. Nu räckte det inte till poäng mot svårspelade Utsikten, men känslan är ändå positiv.


'Matchrapport Örgryte IS – Utsiktens BK 1-2' har en kommentar

  1. 7 april, 2024 @ 23:35 Rödblå gubbe

    Så roligt att det fortfarande är någon som skriver på Sambadefensiv. Alltid bra artiklar med vettiga åsikter.

    Tycker inte heller att matchen mot Utsikten var ett sådant fiasko som G-P skrev. Det syntes tydligt att varken Edi eller Sana var riktigt fulltränade och samspelta med övriga laget. Och Hampus i målet gav ett gott intryck, var säker på höjdbollar och gjorde ett par fina räddningar. I försvaret får vi hoppas på snabb återkomst från skador.

    Vi får ge laget ett par-tre matcher till innan vi (eventuellt) blir oroliga på riktigt.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se