Jeremejeff trea i skytteligan

Efter avslutad säsong lämnade Alexander Jeremejeff Örgryte IS för vidare spel i Qviding FIF. Nu gör han succé. Trots lagets knackiga säsong har han gjort elva mål – tredje bäst i serien.

Trots ett ganska så tidigt a-lagskontrakt slog Alexander Jeremejeff aldrig igenom i ÖIS. Framför sig hade han en hel hop av spelare och han lyckades aldrig konkurrera ut fjolårets anfallspar bestående av Emil Karlsson och Oskar Wallén. Det stannade, sett över både 2011 och 2012, vid ynka tre matcher, ingen från start.

När avancemanget till Superettan stod klart lämnade Jeremejeff den klubb han tillhört under många år. Han behövde speltid. Flyttlasset gick då till Qviding FIF där Bosko Orovic, huvudtränare med en uttalad vilja att alltid spela sig ur trängda situationer, tydligt visade sina öppna armar.

Ingen kan säga någonting annat än att han den här säsongen har blommat ut och fått sitt stora genombrott. Trots att han tillhör ett lag som slåss för att hålla sig kvar i serien och länge låg hopplöst sist öser ”Jerry” mer eller mindre in mål. På 17 matcher har han noterats för elva fullträffar – ett snitt på 0,65 mål per match. Ett målfacit som endast överträffas av två andra spelare i serien (Allan Borgvardt samt Calle Genborg, 13 mål vardera).

När Qviding FIF i eftermiddag tar emot tredjeplacerade Trelleborgs FF är Alexander Jeremejeff åter tillbaka från den avstängning som höll honom utanför laget i den senaste bortamatchen mot Karlstad BK. Då, förmodligen, med en del intresserade klubbar på läktarplats. Rykten gör nämligen gällande att så väl klubbar från Superettan som BK Häcken i Allsvenskan har hört sig för.


'Jeremejeff trea i skytteligan' have 9 comments

  1. 29 september, 2013 @ 12:12 Anonym

    Vilket trams igen från SD. En spelare i ett bottenlag i div 2 intressant för S1 eller Häcken…!? Vad får ni allt vettlöst haussande ifrån?

    Svara

    • 29 september, 2013 @ 12:40 Christian Börjesson

      Jag nämnde klart och tydligt att det enbart är ett rykte och att man “hört sig för”. Således är man fri att tro på det till den grad man vill. Den hausse du vill få det till finns i mina ögon inte. Uppgifterna är helt och hållet tagna från Fotbollstransfers och dessutom exkluderade några som helst egna åsikter.

    • 30 september, 2013 @ 15:16 Rude Boy

      För det första så är det div 1. Om du lägger ihop seriens effektivaste målskytt med åldern 19 år så förstår nog du också varför lag högre upp är intresserade.

    • 30 september, 2013 @ 15:28 Benke

      Precis. Kanske skulle man bara lånat ut jeremejeff. Men det är ju lätt att vara efterklok.

  2. 29 september, 2013 @ 12:35 Lanslarke

    En säsong som ordinarie i Ettan var precis vad Jermejeff behövde. Om han hade lyckats hos oss är omöjligt att veta. Nu har han alla möjligheter att gå vidare.

    Varför skulle inte en spelare i ett bottenlag div i 1 vara intressant för storklubbarna? Jag tror de ser mer till spelarens potential än till omgivningen. Om det finns intresse i just det här fallet har jag ingen aning om.

    Svara

    • 29 september, 2013 @ 12:59 Felix Jonsson

      Som du skriver var nog ett år i Qviding ett perfekt steg för Alexander. Han är ett riktigt fint råämne med en funktionell teknik och är en intelligent fotbollsspelare. Dock hade han inte riktigt fysiken för att passa in i den fotbollen som Hans Prytz ville spela. Olika spelmodeller kräver olika spelare. I ett mer bolltrillande Qviding eller Häcken kommer han troligtvis mer till sin rätt.

      Kanske hade han funkat bättre i ett Lantz-styrt ÖIS?

      Kul i vilket fall som helst att han kommit till sin rätt.

    • 29 september, 2013 @ 20:33 Anonym

      två mål till idag:)

    • 30 september, 2013 @ 15:17 Rude Boy

      Han kan ju dessutom spela mittmitt. Varför inte offmitt i ett 5-mannamittfält.

  3. 30 september, 2013 @ 19:36 Conny

    Att spela med ett 5-manna mittfält kräver mer av mittfältarna än i ett klassiskt 4-4-2.
    De får ett utökat ansvar och deras roller är mer komplexa och skall inte ses som ett sätt att trycka in mer spelare för att ta kontroll på matchen.

    Personligen ser jag hellre två anfallare och rakare spel mot dessa.
    Duttandet, sidledandet och en avslutande bakåtpass till en pressad back eller Abrahamsson som gör en lycka-tillare till en ensam forward gör att mazarinen växer i munnen på mig där jag sitter på läktaren med alla svaren. :-)

    Mittfältare skall gå framåt, inte vänta in, börja om för att rulla ut motståndarna. Full fart framåt, går det så går det!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se