Skada och eventuellt nyförvärv

Idag kom beskedet om Henrik Carlssons eventuella skada efter hans kollision med IFK Uddevallas målvakt i senaste hemmamatchen. Henrik själv twittrade nämligen ut att hans främre korsband är av, plus att han även ådragit sig flertalet småskador i samma moment, därav en spricka i menisken. Därmed kan vi stryka den unge Carlsson från årets trupp och ÖIS har nu tunga och jobbiga skador på tre av de fyra ordinarie anfallarna man i de bästa av världar hade haft att tillgå. George Mourad, Oskar Wallén och då Henrik Carlsson. I mina ögon så är det i ett skadefritt universum vår första, andra och fjärde bästa anfallare. Tungt var ordet.

Tajmingen känns inte bara usel för ÖIS, utan även för Henrik själv. Med flera andra skadade anfallare så var det han som skulle ta chansen, och det gjorde han ju också. Dels med ett fint inhopp i premiären och då såklart med de två målen i samma match som han skadade sig. Det kändes långa vägar att det var ett mål som behövdes för att det skulle lossna för Henrik. Att han då efter inte bara ett utan två mål blir borta resten av säsongen känns otroligt tråkigt minst sagt. Är man negativt lagt så säger man att det är en katastrof för en ung spelare att missa nästintill ett helt år i en utvecklingsbar ålder på grund av skada, är man positivt lagd så säger man att det finns väldigt gott om tid för en ung spelare att kunna hitta tillbaka till sitt spel jämfört med om man är, säg 33 år. Jag personligen tror sanningen ligger någonstans mittemellan, det är alltid viktigt för unga spelare att känna att man utvecklas och att karriären går framåt, men samtidigt tror jag att man kan lära sig mycket av att vara skadad, faktiskt. Låt oss åtminstone hoppas på det.

Så hur löser ÖIS detta skadehelvete på anfallsfronten då? Ja, på kort sikt ändras det ju knappast särskilt mycket i startelvan, då Johan Hedman, Frantz Pangop och Stellan Carlsson roterat runt lite de senaste matcherna. Det är ju framförallt bredden som skadas i och med Henrik Carlssons…skada. Att Stellan är inne i en formsvacka och att jag inte är övertygad om att Frantz är startmaterial, det är något som måste förbises, för särdeles mycket alternativ finns ju som sagt inte. Men så länge Johan Hedman fortsätter att nicka in bollar som aldrig förr så skall det väl lösa sig på något sätt!?

Anfallare på ingång

Ser vi anfallsproblematiken i ett ”längre” perspektiv så kan vi här och nu avslöja vem det är som kommer att infinna sig på ÖIS-gården nästkommande vecka. Några har redan listat ut det, jag lyckades gissa rätt på första gissningen när jag ännu inte visste vem det var. Det är ingen mindre än ur-ÖIS:aren Nicolas Sandberg som kan vara på ingång. Ännu är det inte klart om han har skrivit på eller kommer att skriva på för ÖIS, men han skall åtminstone anlända till ÖIS-gården och träna med A-laget veckan som kommer.

Vad tycker man om detta då? I mina ögon så finns det inte mycket negativt med att Nico möjligtvis värvas. En ung djupledslöpande (oj, så vi saknar just detta) anfallare som har hjärta för klubben och som har bevisat att han kan göra mål på minst Division 1-nivå. Jag ser verkligen inte att ÖIS skulle kunna hitta något bättre alternativ i nuläget.

Mer om detta lär komma.

Så sammanfattningsvis: Henke skadad – supertrist. Nico kanske på ingång – jätteskoj.

Men när vi ändå är igång kan vi väl plocka hem Fagerberg också? Eller vad säger du Kent?


'Skada och eventuellt nyförvärv' have 48 comments

  1. 4 juni, 2014 @ 20:08 Bartoli

    Har Nico gjort några mål sedan han lämnade ÖIS? Det var ju lite si och så med siktet när han hade den rödblå tröjan på sig.

    Svara

  2. 4 juni, 2014 @ 20:26 Mig

    Nico är alltid välkommen!

    Svara

  3. 4 juni, 2014 @ 21:09 Daniel_M

    Nico är varmt välkommen, han visade sitt värde senast han spelade ge han stöd och lite tid så kommer det bli bra!

    Svara

  4. 4 juni, 2014 @ 21:28 Daniel K

    Grymt spännande med Nico!!!

    Svara

  5. 4 juni, 2014 @ 21:34 lol

    alltså man behövet ju inte ta i så man spyr. henke har inte platsat i startelvan på över ett år och så får han speltid mot seriens i särklass sämsta lag och råksr få till det. vem tjänar på sånhär historieförfalskning.henke är en trevlig grabb men någon fotbollstalang är han inte annat än i öis.

    Svara

    • 4 juni, 2014 @ 21:38 Nisse Lidholm

      Du kan visst inte slita dig från Sambadefensiv, det är en sak som är tydlig. Duktig på att ”förställa” dig och ditt ordinarie sätt att skriva är du också. Fjant.

    • 4 juni, 2014 @ 21:53 Jesper

      Nej, kanske inte. Men du behöver inte ta i så du skiter på dig heller.

    • 4 juni, 2014 @ 22:24 Anonym

      Du har tydligen inte mycket mellan öronen. Varför läser du dessa artiklar?

    • 5 juni, 2014 @ 08:25 stig

      Henke startade många matcher föra säsongen fram till tränar bytet. Och det var ju ingen annan som lyckades göra mål mot citat ” seriens särklass sämsta lag”. Vet att Henrik kommer att tillbaka starkare o bättre än någonsin.

  6. 4 juni, 2014 @ 22:04 B Linder

    In med Nico – han kommer att behövas mer än väl ! Nu måtte det väl vara dags att ge Carl Hawunger chansen från start nästa match ?

    Svara

    • 5 juni, 2014 @ 08:46 Chrille

      Hawunger utgick med knäskada i tisdagens U-21 match. Hoppas nu att det inte är så allvarligt som det såg.

  7. 4 juni, 2014 @ 22:36 Hicken

    Hade blivit jätteglad om Nico återvänder. Precis vad som behövs och en riktigt fin grabb med ett rödblått hjärta!

    Svara

  8. 5 juni, 2014 @ 00:26 Rude Boy

    Välkommen hem Nico!

    Svara

  9. 5 juni, 2014 @ 00:45 steffe_öis

    kul med Nico o han är väldigt välkommen men han kan väl tyvärr inte debutera förrän 1 juli då transferfönstret öppnar?? o då är det väl bara en match kvar innan sommaruppehållet som är till början av augusti.

    Svara

    • 5 juni, 2014 @ 07:36 Anonym

      Dock är ju det inte vilken match som helst… :)

  10. 5 juni, 2014 @ 07:30 Daffy

    Nico hade varit en väldigt välkommen förstärkning. Inte nog med att det är en duktig forbollsspelare, det är en stor ÖISare också. Hoppas verkligen att det blir något av det här!

    Svara

  11. 5 juni, 2014 @ 07:35 Anders Dahlby

    Andrés Vasquez, en i mina ögon otroligt korkad person.

    Har inga erbjudande på länge, lär inte få spela i allsvenskan

    Dessutom går ut med att ÖIS är totalt ointressant.

    Vem tror han att han är den lile divan ?

    Svara

    • 5 juni, 2014 @ 08:21 Gabriel

      Stör mig också på den sopan.

    • 5 juni, 2014 @ 11:07 Daniel_M

      Skit i han, har en god vän som är svagt bekant med familjen Vasquez, farsan där tappade förståndet när han slog igenom och såg enorma dollartecken runt sin son, tyvärr för han är i grunden en mycket duktig spelare men som tyvärr skulle må bra av att ha något annat ombud.

      Sen är det ju spännande, vad tackade han nej till från ÖIS? Gissar att Kent inte gav honom ett guldkantat avtal, utan ett erbjudande om att få trampa lite gräs på ÖIS-gården och bevisa sitt värde!? Det kan ju ingen fixstjärna ta ;)

      Han och hans fars val har förmodligen kostat honom en bra karriär och nu får han sparka boll med sina polare ist. Det säger allt kan jag tycka.

  12. 5 juni, 2014 @ 07:51 Alfred

    Välkommen Nico.

    Jag önskar ytterligare en återvändare, Felix Jonsson tillbaka hit.

    Svara

    • 5 juni, 2014 @ 10:22 Daniel

      Ja tack! Strunta i idioter som inte gick tillräckligt länge i skolan för att lära sig vad konstruktiv kritik betyder!

      Vi vill ha dig aktiv på den här bloggen och uppskattar varenda ord du skriver om ÖIS.

    • 5 juni, 2014 @ 11:42 Daniel_M

      Japp! Felix kom hem!

    • 5 juni, 2014 @ 13:22 Bellman85

      +1

    • 6 juni, 2014 @ 20:34 steffe_öis

      +1000

    • 6 juni, 2014 @ 11:15 Martin

      +1 (Med tillägget att även Jonathan gör ett bra jobb, som blir än viktigare så länge Felix är frånvarande.) Svinkul med Nico!

    • 6 juni, 2014 @ 16:39 Voldemort

      Kör på, Jonathan! Gött jobbat!

  13. 5 juni, 2014 @ 09:49 Ken

    Självklart är Nico välkommen hem igen!
    Jag är inte insatt, så är det någon som vet var han har spelat senaste tiden och hur det gått för honom?

    Svara

    • 5 juni, 2014 @ 12:18 Håkan Wall

      Första året han gick till Västsjälland så gick det väldigt bra och han öste faktiskt in mål, jag tror han gjorde 10 mål på 12 matcher i Danmarks svar på Superettan. Jag läste t.o.m en artikel i en dansk tidning om att FCK var och tittade på honom.

      Året efter så gick det bättre för laget, men sämre för Nico. Västsjälland lyckades avancera upp i högsta serien och Nico spelade nästan alla matcher och de flesta från start. Målproduktionen gick dock ned ganska rejält och han gjorde runt 5 mål på 25 matcher.

      När så Västsjälland gick upp i högsta serien så värvade man in anfallare och Nico lånades efter ett tag ut till Vändsyssel (danska Superettan) och där han har fått spela sparsamt och typ gjort ett eller två mål.

      Alla siffror är ungefärliga…

  14. 5 juni, 2014 @ 10:32 Gabriel

    Vi älskar dig Nico!

    Svara

  15. 5 juni, 2014 @ 14:15 Llanson

    Hade varit ytterst trevlig med en comeback av Nico. Lite speed där framme hade inte varit helt fel då avsaknaden av den ibland vart väldigt tydlig.

    Sign him Kent!

    Svara

  16. 5 juni, 2014 @ 17:20 Björn

    Nico är väll utan kontrakt och får väll börja spela direkt?

    Svara

    • 5 juni, 2014 @ 17:59 Gabriel

      Japp, tror det.

  17. 6 juni, 2014 @ 09:36 janne

    Jonathan: har du några indikationer på att det här med Nico faktiskt handlar om en möjlig värvning? Eller är det bara en ex-öisare som vill hålla igång formen lite under semestern (har ju hänt tidigare)? Hoppas förstås på det förra.

    Svara

    • 6 juni, 2014 @ 10:06 Jonathan Larsson

      Det handlar absolut om en möjlig värvning. Sen om det blir av eller inte finns det inga indikationer på som jag har hört.

  18. 6 juni, 2014 @ 20:06 Gabriel

    Inget illa mot Felix men man får ju tåla lite mer? Eller är jag ensam om att tycka så? Dagens lättkränkta människor…

    Svara

    • 6 juni, 2014 @ 22:15 Bellman

      Sambadefensiv är det bästa som har hänt öis vad gäller nyheter, rapporter, krönikor osv. För några år sen fanns ingenting sånt här, som öisare var man utsvulten på öisinfo.

      Om Felix slutar skriva, oavsett anledning, så är ju alla vi läsare de stora förlorarna. Det är så fruktansvärt onödigt att kasta massa skit i kommentarsfälten – antingen får man komma med konstruktiv kritik, annars får man helt enkelt besöka andra hemsidor.

      Felix, för allt i världen sluta inte skriva här!
      Jonathan, stort tack för att du rapporterar om ÖIS!

    • 6 juni, 2014 @ 22:23 B Linder

      Helt riktigt ! Kunde inte sagt det bättre själv – vad vore vi utan eldsjälar … ?

    • 6 juni, 2014 @ 22:40 Gabriel

      Visst är det dålig stil av de idioterna som håller på. Felix borde dock veta att de flesta älskar det han skriver och att det bara är några få idioter här som är väldigt högljudda.

      Både Felix och de flesta här tycker ju att Felix gör det underbart, varför inte bara skita i de negativa? Du behöver inte känna dig osäker, försök att ha ett jävla självförtroende så kommer du inte ens att höra någon skit.

    • 7 juni, 2014 @ 10:08 Svenne B

      Jag saknar också de oefterhärmliga förnumstigheter som Sven R dagligen levererade. Stor underhållning för den humoristiskt lagde. Kom tillbaka, Sven R! Ett gott skratt förlänger livet! Bjud oss på det!

    • 7 juni, 2014 @ 20:01 Anonym

      När han senast demonstrerade sina färdigheter som paragrafryttare är en klassiker. Han måste fått sin skolning utomlands. Spanska ridskolan i Österrike?

  19. 7 juni, 2014 @ 03:23 Zorich

    Att Stellan har måltorka är ett faktum då han inte placerat in bollen i nätmaskorna de senaste matcherna. Å andra sidan är det stor skillnad på vem han spelat tillsammans med efter att Mourad blev skadad, gentemot hur det såg ut under försäsongen.
    Stellans nuvarande situation är inte ok då han mer eller mindre blir tvingad att hämta bollen lång ner i banan. Stellan är en klassisk boxspelare som ska peta in de enkla bollarna. Tyvärr har han inte kunnat få den rollen nu när Mourad är skadad.
    Det är synd att vi inte kan nyttja Stellan i den rollen han värvades för.
    Mourads skada har ställt tll en hel del oreda…

    Beträffande Nico har jag egentgligen ingen åsikt mer än att han knappast ersätter Mourad. Nico är ingen targetplayer snarare en ”Johnny Bråttom” spelare. Ner med huvudet i backen och spring. Senast Nico spelade i ÖIS blev jag egentligen mest irriterad eftersom han sumpade i stort sett varje målchans han fick.
    Nu har Nico fått mer erfarenhet därför vill jag inte spekulera ytterligare. En sak är dock säker. Det är nog inte direkt den här spelartypen jag velat haft jämte Stellan om jag fick välja fritt…
    Men men, marknaden är inte helt lätt för en klubb som ÖIS. Därför får man vara glad åt det lilla, även om jag inte har några större förhoppningar beträffande Stellans nya kompanjon. Förutsatt att det är Nico som kommer in….

    Z

    Svara

    • 7 juni, 2014 @ 08:11 Anonym

      +1

    • 7 juni, 2014 @ 12:14 Anonym

      Men ärligt talat: vi har samtliga av söderettans absolut långsammaste anfallare i vår trupp: Mourad, Hedman, Wallén, Stellan…say no more. Det ska nästan inte gå att samla så många toklångsamma anfallare i en trupp.
      Henke, den enda med lite speed, som hade kunnat ge oss en djupledsdimension i anfallet- vilket vi såg senast – är långtidsskadad. Vi skriker efter en spelartyp som Nico, som inte bara är djupledslöpare, utan dessutom jävligt smart i spelet.
      Stellan är möjligtvis bra på att peta in enkla bollar (har inte sett så mycket av det, men det påstås så) men det gör nog fan jag också om jag får så mycket tid i straffområdet. Däremot bidrar han med nästan lika lite ute på plan som jag själv hade gjort – han skapar inga målchanser, varken åt sig själv eller någon annan. Och där har vi ytterligare en viktig skillnad mot Nico, som med sina smarta löpningar hela tiden river isär försvar och skapar ytor och lägen åt andra.
      Får vi in Nico är inte frågan vem som ska komplettera iskalla Stellan, utan vem som ska funka ihop med Nico – och då ligger väl Mourad, Hedman eller Wallén närmast till hands. Stellan får kanske duga när ingen annan är tillgänglig.

    • 7 juni, 2014 @ 18:53 Analys

      Under en av de mest lyckosamma perioderna i Rotebro så spelade Hedman tillsammans i anfallet med en hypersnabb kille med ”sniper”-attityd, Biyan Bozan. Jag minns det som en mycket lyckosam period för ”Rotan” när Hedmans känsliga framspelningar ledde till massvis med mål för denne Bozan löpandes i djupled och på korsan/tvärsan. Samtidigt så skapade de konstanta löpningarna oreda i motståndarförsvaret och därmed möjligheter för Hedman själv att få någon extra sekund på sig att hitta på egna målchanser. Om denne Nico är samma spelartyp så skulle det vara MYCKET intressant att se hur han funkar ihop med Hedman.

      (Tilläggas ska att nämnde Bozan aldrig kommit upp i samma nivå sedan han lämnade Rotebro och tappade förmånen att ha stöd av en framspelare av klass likt Hedman).

    • 7 juni, 2014 @ 22:58 Gabriel

      Nicos snabbhet och löpstyrka är hans största styrka.

    • 9 juni, 2014 @ 11:44 Mattias Åsén

      Du lever ”Analys”!

    • 9 juni, 2014 @ 13:15 Gabriel

      Är du också från Rotebro Matte?

    • 9 juni, 2014 @ 13:43 Daniel

      Det var väl Mattias som gjorde den där dokumentären om ÖIS för nåt år sen om jag inte minns fel. En klasskamrat till Hedman från universitetet tror jag!


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se