Image-3

Ny storseger för Sällskapet

Återigen har vi fått se prov på vilka lag ÖIS trivs mot. 7-1 mot Kristianstad förra helgen och nu 5-1 mot Halmia. Ställer man dessa resultat i relation till 1-1 mot Höllviken ännu en vecka innan Kristianstads-matchen så borde vi, ÖIS och alla ÖIS framtida motståndare kunna dra en slutsats kring hur man skall eller hur man inte skall spela mot ÖIS. Man skall spela som Höllviken, nämligen tighta till försvaret något oerhört, ställa sig med elva man bakom bollen och försöka kontra. Det funkar. Det funkar inte att göra som Kristianstad eller Halmia gjort, eller som vi sett Qviding göra i två möten mot ÖIS. Alltså, att lite halvt om halvt backa hem, stöta mot bollhållaren med ett fåtal spelare åt gången och försöka bygga ett eget spel. Det funkar inte mot ÖIS. Det passar ÖIS som handen i handsken. Då visar sig hela detta lagets potential.

Den glädjen och den idérikedom som verkade finnas i anfallsspelet idag mot Halmia är så man alltid vill att det skall se ut. Tyvärr så verkar det ju inte bara sitta hos motivationen hos ÖIS-spelarna, utan även att motståndarna måste spela på ett visst sätt för att få ÖIS anfallsspel att fungera fullt ut. I grunden en ganska självklar slutsats för vilket lag vi än skulle prata om, men lite för uppenbart i ÖIS fall.

För det såg verkligen bra ut idag, men det går inte att tro att det kommer att se ut så här nu i de avslutande sex matcherna plus eventuellt kval. För alla lag kommer inte att uppträda så här när de möter ÖIS. Men visst kan dessa två matcher (Kristianstad och Halmia) påverka ÖIS avslutning på säsongen. I detta läge ÖIS befinner sig i nu ser jag BARA positiva saker med att spelarna har chans att få sig en rejäl självförtroendeboost. I vissa lägen går det att argumentera för att det även kan vara skadligt, då vissa kan få för mycket självförtroende eller fel sorts självförtroende. Just nu ser jag den risken som minimal. Det är precis vad det här laget behöver just nu, självförtroende i anfallsspelet framförallt.

Att vi dessutom har en stekhet målskytt i William Atashkadeh, två nästintill lika stekheta målskyttar sett till positionen i yttrarna Daniel Paulson och Sebastian Ohlsson, är inte att underskatta. Det första målet från ÖIS idag var ett av de vackraste denna säsongen, där Atashkadeh var den sista spelaren på bollen, efter en Marcus Allbäck-passning med pannan av George Mourad.

Har Husqvarna gjort sin läxa tills nästa helg så blir det en jobbigare resa för ÖIS, men kanske tror de att de minsann kan spela sitt eget spel mot ÖIS då känns det som att det kan rinna iväg även då. Det läget är laget ÖIS i just nu. Då skulle det visserligen inte förvåna någon ett dyft om det kom ett bakslag. Men det är väl nu vi lyfter va? Det är väl det!? Nu, fortsättningsvis, skall alla ÖIS:are som varit lata, trötta och besvikna den senaste tiden och skippat att gå på matcherna dyka upp. Det är nu vi sluter upp, det är nu vi lyfter ÖIS mot Superettan. Det är dit vi SKALL. Sex matcher kvar, plus kval. Det är så vägen ser ut. Inget annat. Så platsen att vara på nästa vecka är Vapenvallen, motståndarna är Husqvarna och tiden är 16.00. Mot Superettan!


'Ny storseger för Sällskapet' have 13 comments

  1. 19 september, 2015 @ 22:00 MJ

    Andreas Östling är skillnaden på fart och plottrigt och omständligt.

    Svara

  2. 19 september, 2015 @ 22:54 fcgn

    Östling är en hora…

    Svara

    • 21 september, 2015 @ 11:06 Oskar Ängermark

      Vad Östling gör på sin fritid bryr jag mig inte om, så länge han fortsätter att vara strålande på fotbollsplan. Med det sagt: vilka empiriska bevis har du för ditt påstående?

  3. 20 september, 2015 @ 07:42 Putte

    Med Östling på banan får vi en helt annan dimension i spelet! Punkt slut!!

    Svara

  4. 20 september, 2015 @ 09:58 Silva

    äntligen ett lag som fungerar i alla led. Göra mål är ju kul. Men Kan man boll så fattar man att det är bakifrån det börjar. Precis som i kärlek, bakifrån är bäst o vackrast.
    By the way… Bäst i det tysta : A. Östling – Frisk och startar matcher. Skillnaden mellan div1 och superettan för oss.
    Frågor på det?

    Svara

  5. 20 september, 2015 @ 11:25 Anonym

    Hur ser det ut med dom gula korten i Öis
    Konstigt att man inte plockar ut en sådan som Lindström när man leder stort, Öis ledning bör tänka framåt kan bli dyrköpt med varningar framöver.

    Svara

    • 20 september, 2015 @ 12:25 Jonathan Larsson

      Det är konstigt överhuvudtaget att bytena väntas med som dem gör. Framförallt med tanke på Lantz (skit)snack om att spelarna är trötta av mycket matchande (efter Landskrona-matchen).

  6. 20 september, 2015 @ 14:56 MJ

    Att inte byta sista 30 min är rent korkat. Skaderisken och att slita på nyckelspelare i onödan samt ev avstängningar är alla viktiga argument för tidigare byten. Ett annat är signalerna avbytarna får; ni duger inte för mer än symboliska 10 min inhopp.

    Svara

  7. 20 september, 2015 @ 15:04 Jacko

    Ja, det här med valet av bänk och bytena är och förblir ett mysterium. Att Stellan som sitter på utgående kontrakt och som alla vet kommer lämna efter säsongen får göra inhopp på inhopp är obegripligt. Självklart ska en spelare som Olausson väljas före honom. Likaså att bytena dröjer så är oförklarligt.

    För övrigt, en riktig höjdarinsats. Känns som att nuvarande 11a är given säsongen ut nu.

    Svara

  8. 20 september, 2015 @ 20:46 Bengt

    Nu ser det riktig bra ut.
    Atashkadeh och Paulson verkar ha hur kul som helst. Olsson förra helgen.
    Har det smugit sig in någon form av harmoni i laget!
    Jag vill inte gnälla nu när det går så bra men Olausson fanns inte med igår. Skadad eller petad?
    ÖIS mot Superettan

    Svara

    • 21 september, 2015 @ 09:56 DJ-CJ

      Han var inte med i förra matchtruppen heller, men spelade dock i U21 mellan dessa matcher, så jag tror att Lantz valt att sätta honom på läktaren, tyvärr.

      I min värld skulle Vilgotsson sitta på bänken och få chansen att hoppa in vid 4-1. Dessutom skulle en ung, utvecklingsbar spelare som Olausson utan tvekan vara med i truppen. Han har ju spetskvaliteter, som exempelvis Henriksson (som verkar vara en favorit hos Lantz) saknar.

      Hur som helst, väldigt bra match i lördags. De gånger man känner att samban och liret finns där, då existerar ingenting vackrare än Sällskapet.

  9. 20 september, 2015 @ 23:41 Bengt

    Glömde att nämna kapten Mourad.
    Han var också lysande.
    Kan bli en riktigt trevlig avslutning på denna höst.

    Svara

  10. 21 september, 2015 @ 15:34 Putte

    Håller med DJ-Cj ang. Vilgotsson o Olausson varför är dom inte med på bänken? det måste ju vara perfekt läge som i lördags att ge dom en kvart- tjugo minuter. För dom är väl ändå tänkta som en del av lagbygget inför nästa år. Eller är det så att vi ska bygga laget runt Stellan?

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se