En synnerligen skön seger

Segerjubel, ÖIS - IS Halmia

Det blev ingen promenad i parken när höstsäsongen sparkade igång på Valhalla IP under måndagskvällen. Att Halmia var farligare än tabellplaceringen visade visste man nog innan men att ÖIS skulle bli så ifrånsprungna som man blev i den första halvleken var det nog ingen som hade gissat.

Gång på gång lyckades gästerna i den första halvleken komma runt på kanterna och bomba in låga inlägg framför Fredrik Andersson. Olyckligt nog hann Sonny Karlsson i sin ensamma anfallsroll sällan fram för att stöta in inläggen och ÖIS klarade sig med blotta förskräckelsen från ett tidigt baklängesmål.

Trots en minst sagt problematisk inledning på matchen lyckades ÖIS igenom Daniel Paulson ta ledningen efter en halvtimma. Ett lågt inlägg från Mattias Strinäs till vänster i straffområdet träffade en framstormande Daniel Paulson på knäet vilket till en början såg ut att döda målchansen. Touchen blev dock till en perfekt lobb över backen och Paulson kunde ur snäv vinkel på volley trycka upp bollen i nättaket bakom Jonas Käck i Halmiamålet.

Målet var allt annat än välförtjänt men det gav ÖIS åtminstone lite fart resten av halvleken och känslan när lagen gick in till halvtidsvila var inte lika panikartad som i början av matchen.

Andra halvlek innebar dock inte någon vidare förbättring. Slarvet fortsatte på alla fronter och antalet lyckade anfall var lätträknade. Visserligen gick även motståndarna ner en aning i tempo vilket gjorde att kvalitén var förhållandevis dålig från båda lagen. Den bästa ÖIS-chansen fick Nicolas Sandberg när han fick ett friläge till höger i straffområdet. Tyvärr var skottet rakt på utrusande Jonas Käck och istället kunde Halmia kvittera med kvarten kvar.

I efterspelet till en frispark hamnade en retur hos Kamal Mustafa som tog i för kung och fosterland och sköt ett skott som via en kraftig styrning på försvarande ben ställde Fredrik Andersson helt och hållet.

Målet blev startskottet på en vansinnig jakt på återtagen heder och ledning för ÖIS. En jakt som inte resulterade i speciellt många chanser men som tillslut mynnade ut i en hörna i den 90:e minuten. En hörna som slogs mot mitten men efter en nickduell hamnade framför Frantz Pangops fötter. Skottet var hårt och lågt, räddningen var bra. Nästa skott rensades på mållinjen och tillslut hamnade bollen framför André Nilssons fötter. André hinner inte skjuta innan domaren blåser.

”Vad blåste han för?”

”Blåste den J****n frispark för Halmia?!?”

Nej, domaren blåste straff. En straff som Robin Ingvarsson självklart gjorde mål på. Att missa straffar är bara inte Robins grej. Hårt till höger och tre poäng var ett faktum. Vem har sagt att segrar behöver vara välförtjänta?

På söndag ses vi i Skövde.


'En synnerligen skön seger' have 28 comments

 1. 12 augusti, 2014 @ 02:12 Patrasket

  Har gillat det Lantz gjort tidigare under säsongen MEN idag, vilken elva. Kan inte vara kul att heta Bratt eller Pangop och veta att ett flertal bra insatser sen kan leda till att man är iskall helt plötsligt.

  Ekvall borde nog ha fått spela istället för en inte helt hundra(?) Östling. Att Stellan får spela är dock dagens utropstecken. Ett under. hade sagt till min vän tidigare att med så hr många anfallare kommer nog Stellan gå. Döm om min förvåning när han spelar från start helt plötsligt. Börjar ju förstå att Lantz gärna vill spela med en target där fram men Pangop är i så fall ett bättre targetalt. Eller Hedman.

  Straffen, vad hände där? Satt väldigt långt bort och trodde endast det var frispark.

  Svara

  • 12 augusti, 2014 @ 07:11 Jakobilandslagetom3år

   Håller med dig i allt! Vi fick aldrig fast bollen på forwards när Strinäs och Stellan spelade tillsammans. Strinäs dock den bättre av de två och kunde åtminstone riva isär försvaret. Förstår inte heller hur Lantz tänkte med Stellan. Snudd på tjänstefel. Hade dessutom hellre sett Hedman till höger på mitten och Ekwall / Östling i mitten. Ekwall såg trygg ut med boll mot Lindome i cupen. André gjorde ingen glad igår. Jaja, nu gick det vägen ändå, men känslan är att vi faktiskt haft en del tur denna serien (trots Qvidings övertidskvittering). Tänker främst på Norrby borta, Trollhättan borta och så gårdagen då.

  • 12 augusti, 2014 @ 07:16 Truls

   Är beredd att hålla med här. Något märkliga uttagningar i laget även om jag tycker Östling är given men inte om han inte kan gå för fullt förstås. Att Sahlin kommer in är väl givet men anfallet var nog det sista jag kunde tänka mig.
   Strinäs var ingen höjdare igår. Stellan såg något piggare ut än vanligt (nu har det ju sett ut sådär så det kanske inte säger någonting) men ingen av dom hade spelat i min förstaelva.
   Att inte en spelare som Ekvall kommer in är mycket märkligt med tanke på att vi har haft väldigt svårt på mitten och visst var det så i denna matchen med.

 2. 12 augusti, 2014 @ 06:25 Polaren Per

  Rosen nickar i ribban, bollen går till Frasse som får till ett bra skott som Halmias målvakt gör en bra räddning på. Returen går i en båge ut till andre som står vid 16m och ska dra en volley när han blir nersprungen av halmiaspelare som går på gubbe istället för boll. Så uppfattade jag strsffsituationen.

  Som sagt ingen bra match idag men otroligt skönt med 3p.

  Svara

 3. 12 augusti, 2014 @ 09:13 Lanslarke

  Frasse är duktig med bollen och passar sällan fel. MEN MÅSTE HAN VARA SÅ INI HELVETE EGOISTISK? Det var ett par tillfällen redan mot Lund senast, där han sabbade ett par lägen genom att avsluta själv, men igår var det nästan löjligt. Jag är övertygad om att han ser passningsmöjligheterna men han vill göra det själv.

  Jag kan ursäkta klantighet, som när André slår bort ett par enkla passningar i guldlägen, men jag klarar inte egoism. Skärpning eller bort!

  Svara

  • 12 augusti, 2014 @ 09:38 Gabriel

   Det har ju antagligen att göra med att Frasse vill vidare ut i Europa och vet att om han gör en hel del mål kommer klubbar att få upp ögonen för honom.

 4. 12 augusti, 2014 @ 09:38 Nikh

  Har nog aldrig varit så förbannad och oroad efter en vinst som igår. Vi blir stora delar av andra tillbakapressad av Halmia och deras kvitteringsmål låg i luften. Inte en enda spelare tar tag i det, hos de rödblåa är de knäpptyst och vi blev mer och mer passiva, Att det inte finns en enda spelare av våra igår som känner att nu får det räcka, om ingen annan tar tag i det får jag göra det, är riktigt oroväckande. Vad f-n är det med dem?

  Vi tappar mittfältet totalt inte minst i andra, hur dålig är då inte Ekvall om han inte fick komma in som i går? Är han inlånad som 4:e alternativ på innermitt?

  Att Stellan fick chansen igen är för mig en gåta. Vissa forwards kan vara bra och tillföra laget även fast de inte gör mål på ett tag, till den kategorien tillhör inte Stellan. Att Lantz dröjer med sista bytet till 92:a när vi är riktigt dåliga är mycket märkligt.

  Svara

  • 12 augusti, 2014 @ 10:06 uli

   Tur att vi bara har de lätta lagen kvar att möta. Med det här spelet skulle vi aldrig annars vunnit ettan. Nu går vi upp med världens tur, men vi åker ur Superettan igen om inte laget klarar av att lära sig spela riktig fotboll. Varför ger all träning inget resultat? Spelet är ju erbarmligt dåligt.

  • 12 augusti, 2014 @ 10:11 DrJonas

   Killarna är unga. Medelålder runt 20? Då svänger det. Så är det ofta. Vi leder serien, och vinner matcher som kanske inte skulle vinnas. Inte illa det. Tålamod bara så blir det här grymt

  • 12 augusti, 2014 @ 13:15 Nikh

   Visst, de är unga och prestationen kan då variera. Jobbet kan dock alltid göras och någon borde också lärt sig att prata för såpass gamla är alla…

 5. 12 augusti, 2014 @ 12:21 Cye

  Saknar ledare på planen som ryter till och som styr upp när spelet inte fungerar. Sedan är fysiken ett problem, för många spelare som förlorar sina dueller och som inte klarar av att hålla fast bollen.

  Svara

 6. 12 augusti, 2014 @ 15:42 Gabriel

  Vilka gubbar har vi som kan ryta till? Lindström, Sahlin, Leinar. Mer? Behövs att fler säger ifrån när det blir som igår just som ni påpekat.

  Svara

  • 12 augusti, 2014 @ 19:11 Christian

   Fredrik Andersson vrålade ”snacka med varandra, för fan!” upprepade gånger under matchens gång. Tyckte mig ändå inte höra någon kommunikation what so ever någon gång under matchen, bortsett Andersson själv som skötte sin del utmärkt.

   Här saknas Christofer Bengtsson. Ingen var lika bra på att hjälpa medspelare verbalt som han.

  • 12 augusti, 2014 @ 19:28 uli

   Spelarna verkar hämmade mentalt nästan rädda.

  • 12 augusti, 2014 @ 20:36 Anonym

   Lantz oberäknelighet gör spelarna osäkra då ingen vet vad som gäller. Han är dålig på att stämma av så spelarna måste själva gissa var de befinner sig i hierarkin. Det vore bättre att köra raka ärliga snack med killarna. Och ofta.

  • 12 augusti, 2014 @ 22:50 Christian

   Det där har du dock ingen aning om, Anonym.

  • 14 augusti, 2014 @ 07:04 Truls

   Spot on. Christian.

  • 12 augusti, 2014 @ 22:27 Gabriel

   Fredrik glömde jag. Han var ju den enda som öppnade munnen igår på hela matchen…

 7. 12 augusti, 2014 @ 23:12 1887 Örgryte

  Vi tappade väldigt mycket av det fysiska spelet centralt när Lindström inte spelade. Han kanske inte alltid gör de spektakulära passningar vi kräver/hoppas på men han är orädd och går in i dueller som få andra gör.

  Svara

 8. 12 augusti, 2014 @ 23:28 Marty

  Jag tycker det såg ut som om laget varit kvar i Grunsund och bara käkat pizza. Alla var sega både i ben och huvud. Måste bli bättring på lördag annars blir vi överkörda…….

  Svara

 9. 13 augusti, 2014 @ 01:10 RÖD&BLÅ

  Har tänkt på en grej nu ett tag. Speciellt efter gårdagens match. Varför lånar vi ut spelare som till exempel Meriton? En spelare som är bra en mot en och bra vid 3:e ytan, något jag tycker vi saknar. Någon som kan bryta mönstret. Ändå ger Marcus chansen till Robin K som lär lämna vid årets slut.. Kanske bättre ge meriton chansen inför nästa år? Eller vad säger ni? Kan ha fel men..

  Svara

  • 13 augusti, 2014 @ 12:32 $

   Finns det någon rationell förklaring till varför inte hawunger gör meriton och faramartz sällskap till spel i tvåan? Han känns inte heller som färdig för ettan.

  • 13 augusti, 2014 @ 12:57 Vad hade Sven-Agne gjort?

   För att vi behöver mittbackar/mittfältare. För att han är bra.

  • 13 augusti, 2014 @ 13:21 $

   Tycker jag inte av både det jag sett på träning och inhopp. Han har väl inte spelat totalt ens en timme på två år? Faramaz fick spela mer men lånas ut?

  • 14 augusti, 2014 @ 07:08 Truls

   Tycker Carl har sett bättre ut än Farra. Varför farra spelat är väl för att vi saknade mittbackar totalt ett tag.
   Är lite intresserad av varför det alltid kommer upp sådana här diskussioner på sambadefensiv? Meriton snackades det om där uppe och så det här. Och det är verkligen inte första gången. Oftast är det med spelare som knappt nosat på a-laget.

  • 14 augusti, 2014 @ 13:44 Vad hade Sven-Agne gjort?

   Jag lovar: jag är inte släkt med nån av dem!

  • 14 augusti, 2014 @ 13:25 Felix Jonsson

   Meriton är duktig på det du säger men som det ser ut nu kommer han inte få speciellt mycket speltid i vårt A-lag i år. Därför tycker jag att det är en bättre investering för framtiden om han får speltid i Torslanda och kommer tillbaka starkare till nästa säsong.

 10. 15 augusti, 2014 @ 12:54 Gabriel

  Kan någon svara på varför vi värvade Kacaniklic?

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se