ff

Trupputvärdering: Anfallare

Anfallare

William Atashkadeh
Kontrakt: Över säsongen 2017

Atashkadehs 2015:
Egentligen är det oviktigt att konstatera något annat än att det blev en succé för Atashkadeh i ÖIS 2015. Man hoppades att det skulle märkas att han värvades direkt från Allsvenskan, och det gjorde det. Och det bästa av allt, han är signad för två år till. Men för att ändå säga någonting mer utöver succé-konstaterandet så finns det ju fortfarande saker i Williams spel som kan förbättras. Skulle tempot i beslutsfattandet med boll utanför straffområdet bli högre exempelvis så kan det här bli mycket bra även i Superettan. Det kan det även utan det, visserligen.

2016?
Kontraktet finns där, relativt nyligen påskrivet, så viljan bör finnas hos båda parter att fortsätta samarbetet över nästa år också. Atashkadeh är en nyckelspelare 2016, såklart.

George Mourad
Kontrakt: Över säsongen 2016

Mourads 2015:
Mourad har axlat lagkaptensrollen på ett fint sätt. Han sliter, river, håller ner, leder och gör mål. Ett stenhårt jobb varje match i det tysta har vi fått se från en spelare som sätter laget i första hand.

2016?
Det blir en fortsättning även över nästa år i ÖIS för George. Och det kan vara viktigt för det här laget. Det blir intressant att se hur tanken är, om han är en given startspelare även 2016. Han blir inte yngre, men kan samtidigt, framförallt i ett 4-4-2-system, göra stor nytta med sin fysik och sitt targetspel.

Stellan Carlsson
Kontrakt: Utgående

Carlssons 2015:

För mycket skugga ska inte falla på Stellan angående hans roll i truppen i år. Han har uppenbarligen inte presterat vad han värvades för, och uppenbarligen inte passat in i ÖIS och Lantz spelmodell. Så kan det vara ibland. Det tragiska är väl snarare hur han som 30-åring med utgående kontrakt ändå används som inhoppare i lägen som gjordes för 18-19-åringar på tillväxt. Men det är som sagt inte Stellans varken fel eller problem, det är ÖIS och Marcus Lantz som står ansvariga. Har sett ganska oinspirerad ut på slutet, vilket är begripligt givet förutsättningarna.

2016?
Har redan aviserat att han lämnar klubben. Blir det tillbaka till BK Forward, precis som för Robin Ingvarsson?

Anton Sandberg-Magnusson
Kontrakt: Utgående

Sandberg-Magnussons 2015:
Det blev inte många chanser under året för nyförvärvet inför säsongen från Varberg. När väl en anfallare skulle få hoppa in i matcherna var det oftast Stellan Carlsson som fick den äran. Men Sandberg-Magnusson tog åtminstone chansen när han fick den. Med två mål mot Oddevold borta gjorde han i alla fall ett litet avtryck i den här klubben.

2016?
ÖIS har deklarerat att man släpper Anton.

Henrik Carlsson
Kontrakt: Utgående

Carlssons 2015:
IFK Uddevalla hemma 2014 sitter fortfarande kvar på våra näthinnor och garanterat på Henriks. Det kunde ha varit starten på något fint, istället blev det början på slutet. Slutet i ÖIS-tröjan i alla fall. För denna gången. Skadorna har förföljt honom sedan dess, och det är så synd på en sådan fin talang.

2016?
Har själv gått ut med att han lämnar sin hjärtas klubb för att få välbehövlig speltid någon annanstans. Utsikten nästa?

Oskar Wallén
Kontrakt: Utgående

Walléns 2015:
Det är kämpigt att skriva om spelare som Henrik Carlsson och Oskar Wallén. Det är i grunden så fina fotbollsspelare, men som fått det mesta förstört av skador. Oskar har varit skadad i två år nu. Han fick ett inhopp i slutet av den här säsongen. Han var ordinarie när ÖIS varit som bäst de senaste fyra-fem åren och var då en toppmålskytt. Den kapaciteten finns där. Men skadorna kan ha förstört en del av det, det är svårt att veta.

2016?
SOM man vill ha kvar Oskar i truppen 2016. En genuin människa som skulle göra vad som helst för att bara få en plats i ÖIS trupp, för att det är just ÖIS. När det då faktiskt finns kvalitet i en sådan persons kropp så är ju allt man vill att ha kvar honom. När ÖIS dessutom är i den ekonomiska sits man är i borde Oskar faktiskt också ses som ett mycket bra alternativ att ha i truppen bakom William och George. Men samtidigt förstår man varför det, enligt Oskar själv, lutar åt att det inte blir någon fortsättning. Lönerna skall ändå disponeras på något sätt och truppen skall bli slagkraftig i Superettan. Oskar är en liten chansning, men det är sådan oerhört fin chansning att vi tycker att man borde ta den.

Oskar Vilgotsson
Kontrakt: Över säsongen 2017

Vilgotssons 2015:
En av klubbens mest lovande spelare flyttades upp i somras men speltiden uteblev. Aningen märkligt kan tyckas då en Stellan Carlsson på väg bort istället fick speltid. Vilgotsson har verkligen potential att bli något riktigt bra. Han har såväl tekniken som förmågan att använda sin storlek samt målsinnet.

2016?
Frågan är dock var i hackordningen han befinner sig nästa säsong? Har Marcus Lantz intresse av att spela honom? Vissa pratar om utlåning. I Vilgotssons fall skulle vi dock säga att han skulle må bra av att träna med ett Superettalag en hel säsong samt spela i U21-serien som i år kommer hålla högre klass än förra året.


Anfallspositionerna

Under kontrakt: George Mourad, William Atashkadeh & Oskar Vilgotsson

Det är åtminstone ingen kris i anfallsuppsättningen. Den nuvarande anfallsbesättningen bör klara sig ganska bra. Ohlsson, Paulson, Anklev och kanske framförallt Henriksson kan alla spela anfallare om det skulle krisa och i ÖIS nuvarande ekonomiska situation är det förståeligt om krutet läggs på andra lagdelar. Skulle dock möjligheten dyka upp att få loss ett riktigt bra namn till ett förmånligt pris bör den möjligheten tas. Viktor Sköld och Dardan Rexhepi är namn som nämnts och som absolut är intressanta. Det hade dock varit kanske ännu mer intressant att få in en anfallare som är ett rejält djupledshot, det hade ÖIS nog mått ganska bra av.

 

Foto: inferno-orgryte.com

 


'Trupputvärdering: Anfallare' have 9 comments

 1. 10 december, 2015 @ 13:15 Anonym

  Kan inte påstå att vilgotsson håller alls,gjorde mål i u17 men när det blivit större motståndare, alldeles för rädd och klen..ytteeligare bevis på hur skev syn på talanger green och allbäck har..se på de som fick vara kvar i u 21 i år..hur tänker de..

  Svara

 2. 10 december, 2015 @ 19:08 Daffy

  Intressant läsning i vanlig ordning. Källa på ryktet om Rexhepi?

  Svara

  • 10 december, 2015 @ 21:31 Felix Jonsson

   Inte mer än ”det snackas på stan” så med andra ord inget att ta på allvar. Båda är förmodligen spelare ÖIS är intresserade av men min magkänsla är att båda kan bli väldigt svåra att få hit. Det som talar för Dardan är att vi verkar kunna låna på förmånliga villkor från Häcken. Men känslan är att han är lite för ung. Sköld har dock varit förhållandevis bra när han hoppat in för blåvitt och borde vara intressant för andra allsvenska klubbar om Blåvitt ska skeppa iväg honom.

   Så för att sammanfatta: Båda har en ganska liten sannolikhet men ingen är omöjlig. Har dock inte hört att kontakt mellan klubbarna tagits.

  • 11 december, 2015 @ 13:14 Daniel K

   Hur går ”snacket på stan” angående tränare 2016?

  • 12 december, 2015 @ 19:17 Felix Jonsson

   Marcus Lantz lär sitta kvar. Vad jag har hört ville han dock ha nytt kontrakt, något klubben inte gick med på. Därmed går han in på sitt sista år nu.

  • 13 december, 2015 @ 15:53 Daniel K

   Stärker min positiva syn på den nya ledningen! Vågar ha is i magen och samtidigt signalera att man inte är helt nöjda med Lantz.

 3. 10 december, 2015 @ 20:46 Anonym

  Ett sunt tecken att inte Öis värvat än. Vi har en bred trupp redan
  Räcker för att klara oss kvar

  Svara

 4. 11 december, 2015 @ 06:14 Anders Dahlby

  Öis behöver spetsa med fyra etablerade spelare som går rätt in i laget, för att undvika onödig bottenkänning,
  då skador och avstängningar lätt urholkar förstaelvan. Två försvarare , en mittfältare, samt en hungrig, snabb och storväxt forward.
  Utöver det borde man egentligen också värvat en mer etablerad och säker målvakt för att få en bra trupp för kommande säsong.
  Nu finns inte medlen för detta, kanske en av anledningarna att man avvaktar för att inte göra en ”Carlsson” igen.
  Det har inte Öis råd med i superettan. Utrymme lär/bör finnas nu för att locka till sig kraft, erfarenhet och speed.
  Bra att man lyfter upp unga talanger, sen kan vi ju ha olika syn på dessa, vi som står bredvid.
  Nu ser jag med spänning fram emot Julen och vad tomten har med sig i ÖIS-säcken !

  Svara

  • 11 december, 2015 @ 15:41 Top 10

   Bra åsikt. Den gamla devisen gäller än, minst en förstärkning i varje lagdel


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se