Gamla_Ullevi_straight

Arenaförslaget presenterat

Idag presenterades det förslag från Socialdemokraterna och allianspartierna om stadens arenabyggen som vi skrev om tidigare i veckan. Det ska röstas om förslaget på onsdag men som det ser ut nu kommer förslaget med stor sannolikhet att gå igenom.

Gällande en ersättning för Valhalla IP styrs utformningen och därmed även kostnaden till stor del av vilken ambitionsnivå som eftersträvas. I nästa fas behöver Svenska fotbollsförbundets krav mer ingående analyseras för att säkerställa att en eventuell ersättningsarena kommer att bli godkänd för spel i damallsvenskan respektive superettan för herrar.

Citatet är från förslaget som blev offentligt på fredagen.

Som vi skrev i onsdags innehåller förslaget en ersättningsarena för Valhalla IP, belägen på Heden. I nuläget har bara Kopparbergs Göteborg tillfrågats och det enda man tagit hänsyn till i förslaget är att deras arena ska ersättas. Därför gäller det för ÖIS ganska omgående sätter igång arbetet med att försöka påverka kommunen i rätt riktning.

ÖIS Supporterklubb Balders Hage satt under torsdagen i möte med styrelsen för Örgryte IS FF och där vi pratade en del om just arenafrågan och processen med att tillsätta en arbetsgrupp som arbetar med arenafrågan är igång. Enligt motionen som röstades igenom på årsmötet ska arbetsgruppen presenteras i samband med vårens första medlemsmöte.

I förslaget kan vi läsa att arenan beräknas kosta 130-160 miljoner kronor ”beroende på ambitionsnivå”. Denna siffra ska sättas i relation till de 181 miljoner kronor Bravida Arena kostade. Det är alltså inte jättelångt ifrån de summor kommunen lade på Hisingen och fick en riktigt bra allsvensk arena. Återstår att se i vilken mån det går att förhandla om arenan på Heden, men klart är att såväl Gais som ÖIS vaknat nu.  I dagens GP kunde vi läsa citat från såväl Joacim Nordh som Gais klubbchef Erik Bergqvist som tydde på att en arena på Heden hade kunnat bli ett hem för båda klubbarna.

– Jag tycker Bravida arena är en i många stycken väldigt bra grund att resonera runt. Storlek och utformningsmässigt är Bravida ett bra exempel på hur man kan bygga. Man får se till det publikintresset som finns i lagen i ett normalläge. Sedan är det så att vi vill tillbaka till allsvenskan och vi får ta höjd för den tanken. Vi kan inte bara dressa för superettan, svarade Joacim Nordh på frågan om hur han ville ha utformningen på arenan.

Det som händer nu är att beslut ska fattas i kommunfullmäktige under nästa vecka och efter det är tanken att en projektgrupp som styrs av stadsledningskontoret förbereda ett mer detaljerat underlag till hur arenorna ska utformas. Denna utredning ska presenteras senast nästa vår.

Fortsättning följer med andra ord.


'Arenaförslaget presenterat' have 2 comments

 1. 28 april, 2018 @ 22:51 Alfred

  Grym bevakning Felix!

  Svara

 2. 7 maj, 2018 @ 14:29 Jackson P

  Vad händer då med GU IFK kan knappast dra runt kostnaden eller beläggningen för den ensamma.

  Det borde finnas krafter från stan att vilja ha åtminstone ett lag till på GU. Skulle bli enormt slöseri med resurser av Göteborg.

  Men en ny lagom stor arena på Heden hade varit bra för oss.

  Frågan sen är vad vill vi spela på för underlag?

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se